Boek Nederlands

Weerwolfgeheimen

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)

Weerwolfgeheimen

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Dolfje, Noura en Timmie zijn met de hele familie op vakantie in de Ardennen. Daar ontdekken ze allemaal geheimzinnige dingen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI M6, AVI 8
Titel
Weerwolfgeheimen
Auteur
Paul Van Loon
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
151 p. : ill.
ISBN
9789025867614 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Weerwolfgeheimen is het nieuwste boek in de reeks over Dolfje Weerwolfje, het jongetje Dolfje Spaan dat op zijn zevende ontdekt dat hij een weerwolf is. In de afgelopen tien jaar verschenen er al zo'n tien delen in deze erg populaire serie. In dit boek zijn Dolfje, Noura en Timmie met de hele familie op vakantie in de Ardennen. Wanneer het volle maan is, kunnen de drie ongestoord weerwolf zijn in de bossen. Ze ontdekken er allerlei vreemde dingen, zoals een geheimzinnig huis, een verdrietsteen en een zangwind. Verder vragen ze zich af of er een verband is tussen die vreemde kinderen in het huis en een troep jonge wolven. Wie is bovendien Moema en wat voor vreemde plannen heeft ze met de wolvenkinderen? Opa weerwolf speelt een opvallende rol in dit spannende, humoristische en geheimzinnige verhaal. Net zoals alle voorgaande verhalen is ook dit verhaal weer vlot geschreven, in een eenvoudige taal en met korte hoofdstukjes. Daardoor vlieg je ook als niet zo vlotte lezer door dit soort bo…Lees verder
Dolfje, Noura en Timmie zijn op aanraden van opa weerwolf met de hele familie op vakantie in een huisje in de Ardennen. Dolfje en Noura kunnen zich daar met volle maan heerlijk uitleven als weerwolf. Ze ontdekken allerlei vreemde dingen: een geheimzinnig huis, een troep jonge weerwolven, een verdrietsteen, een zangwind, en dat is nog maar het begin. Want wie is Moema en wat is de Organisatie? Opa weerwolf schijnt er meer vanaf te weten… De 'Dolfje Weerwolfje'-serie gaat over het jongetje Dolfje, dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Een spannend, met humor geschreven, lekker griezelig en geheimzinnig verhaal, eenvoudig van taal en met korte hoofdstukjes. Het boek bevat zwart-witillustraties die goed bij het verhaal passen. Bekroond door de Nederlandse Kinderjury 2008. Achterin staat een toelichting van de auteur op dit verhaal en een verwijzing naar de andere delen. Vanaf ca. 8 jaar.