Boek
Nederlands

Wat doen we met de juf?

Paul van Loon (auteur), Nicolle Van den Hurk (auteur)
+1
Wat doen we met de juf?
×
Wat doen we met de juf? Wat doen we met de juf?
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Roos is boos. Ze doet zo naar. Wat doen we met haar? Van je rap dap dap, rol de juf maar van de trap! AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Wat doen we met de juf?
Auteur
Paul van Loon 1955- Nicolle Van den Hurk
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van Ik wil zo graag een spook
ISBN
9789048735549 (hardback)

Besprekingen

Deze bundel bevat AVI-versjes over de meest bijzondere onderwerpen. Zo vragen kinderen zich af of ze de juf van de trap moeten rollen, is er een gedicht over een spook naast het bed en probeert iemand in een ander versje een vis te vangen met een pan. Schrijver Paul van Loon kennen de meeste mensen vanwege zijn populaire griezelboeken, maar hij schreef ook veel AVI-boeken voor de serie 'AVI-lezen met Paul van Loon'*. Voor dit boek schreef hij versjes, waarvoor hij alleen woorden met één lettergreep gebruikte, AVI-M3. Het is een herziene uitgave van het in 1995 verschenen boek ‘Ik wil zo graag een spook’. Een van de opvallendste veranderingen zijn de tekeningen: voor de nieuwe editie maakte Nicolle van den Hurk de illustraties. Een goede keuze, want haar vrolijke tekenstijl past goed bij de versjes van Van Loon. Ze spreekt kinderen aan, is grappig en maakt gebruik van veel variatie. Variatie is ook te vinden in de gedichten: soms serieus, soms grappig. Een goede manier om kinderen al o…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties