Titel
Waar is Noura?
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Uitgeverij Zwijsen B.V, © 2018
27 p. : ill.
ISBN
9789048735525 (hardback)

Besprekingen

Samenleesboekje bedoeld voor kleuters die al belangstelling hebben voor het leren lezen, in het logo 'AVI-lezen met Paul van Loon'. Zij kunnen op de rechterpagina hun leesvaardigheid oefenen, met behulp van een plaatje, met daarnaast de letters van het woord (w aa r) en het hele woord (waar). Op de linkerpagina's - te lezen na al een klein jaar leesonderwijs of door een volwassene - staat een eenvoudig verhaal over Dolfje Weerwolfje die op zoek is naar Noura. Hij vraagt aan allerlei dieren of ze Noura gezien hebben, zodat kleuters al heel wat dierennamen leren lezen. De tekst op deze pagina's is in een- en tweelettergrepige woorden gedrukt; de korte zinnen bevatten enkele leestekens. Op de rechterpagina's wordt naast het woordje 'waar' steeds een ander woord uit het verhaal geïntroduceerd. Met aantrekkelijk illustraties van de Dolfje Wolfje-illustrator in frisse kleuren. Leuke oefenstof voor leergierige kleuters vanaf ca. 5 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties