Boek
Nederlands

Boze drieling

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Boze drieling
×
Boze drieling Boze drieling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Waar zijn neef Leo en opa Weerwolf gebleven? Weten die drie oude dames daar iets van? Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Titel
Boze drieling
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017
160 p. : ill.
ISBN
9789025873837 (hardback)

Besprekingen

De boze buurvrouw, mevrouw Krijtjes, blijkt te zijn teruggekeerd uit een opvanghuis. Ze lijkt erg veranderd en is nu poeslief. Maar schijn bedriegt: samen met haar twee heksachtige zusters en een als kind vermomde broer wil ze alsnog proberen alle weerwolven uit te roeien. En dat lukt aardig, want het stel vangt neef Leo, opa, Dolfs vriendinnetje Noura en ook Dolfje zelf moet eraan geloven. Vijfde deel in de uitgebreide serie over de kleine Dolfje, die bij volle maan in een weerwolf verandert. Opnieuw een spannend en met humor geschreven verhaal, eenvoudig van taal, met overwegend korte zinnen. De kleurrijke illustraties verlevendigen het verhaal. Met achterin een toelichting van de auteur en een verwijzing naar andere delen en naar de website www.dolfjeweerwolfje.nl. Delen van Dolfje Weerwolfje zijn inmiddels veelvuldig bekroond door de Nederlandse Kinderjury. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Boze drieling

Van bij het begin leest dit boek als een trein. Het taalgebruik is eenvoudig, de korte zinnen zijn aan het leesniveau van een 8-jarige aangepast. En toch word je vanaf de eerste pagina meegesleept. Paul Van Loon beheerst en bespeelt dit genre als geen ander. Dolfjes grootste angst wordt bewaarheid : mevrouw Krijtjes is terug! Maar ze heeft spijt over wat er allemaal gebeurd is en ze is heel lief geworden. Poeslief! Te lief? Opeens duiken er twee dames op die als twee druppels water op mevrouw Krijtjes lijken. En die trekken ’s nachts met een roeiboot naar het Weervolvenbos. Om te roeien? En wie is Loek? Noura vindt hem erg leuk en aantrekkelijk, maar Dolfje vertrouwt het allemaal niet. En dan verdwijnt iedereen : eerst Leo, daarna Opa Weerwolf, dan Noura … Zelfs Dolfje loopt in de val. En als ook Timmie en vader gevangen genomen worden, ziet het er wel heel slecht uit. Maar, net zoals in de vorige Dolfje-verhalen komt Mama weer net op tijd om iedereen uit de penarie te helpen. Dit ver…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties