Boek Nederlands

Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen

Paul Van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)

Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen

Paul Van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
In de reeks:
Kwark is een tovenaar met een houten been. Op een dag ontdekt hij een ei. Daaruit komt een miniheks, Foeksia. Kwark voedt haar op en stuurt haar naar de miniheksenschool van juffrouw Minuul. Samen met haar vriendin Grobje en het mensenkind Tommie beleeft Foeksia allerlei avonturen.
Onderwerp
Heksen Toveren
Titel
Avonturen in het heksenbos : voorleesverhalen
Auteur
Paul Van Loon
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
87 p. : ill.
ISBN
9789025861254 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Avonturen in het heksenbos is een bundel van achttien voorleesverhalen over het miniheksje Foeksia. Deze bundel bevat een aantal verhaaltjes uit de oude doos, maar het heksje maakt ook nieuwe belevenissen mee.
Foeksia is geboren uit een ei dat gevonden werd door de tovenaar Kwark. Nu wonen ze samen in een huisje in het heksenbos. Foeksia gaat naar school, waar ze in de klas zit met een heleboel andere miniheksen. Daar krijgt ze les in het toveren van juf Minuul, een mollige heks met een voorliefde voor amfibieën. Foeksia is een levendige en dappere meid en soms durft ze haar stoute schoenen aantrekken. Dan ontmoet ze stiekem haar mensenvriendje Tommie of verkent ze gevaarlijke plekken in het heksenbos. Maar Foeksia heeft een goed hart; ze helpt graag, ze houdt veel van papa Kwark en ze schrikt er niet voor terug om de pestkoppen in haar klas een lesje te leren.
De verhaaltjes zijn warm van toon en doorspekt met humor en fantastische elementen. Het heksenbos is een spr…Lees verder
De miniheks Foeksia woont in het heksenbos, samen met haar vader Kwark. Hij is een sympathieke, oude tovenaar die van rust houdt. Foeksia is een vrolijk en levendig heksje. Ze is nieuwsgierig en gaat graag op verkenning, onder meer naar de dierentuin met haar vriendje Tommie of diep in het bos waar ze belaagd wordt door reuzenspinnen. Gelukkig kan ze goed toveren, al pakt dat wel eens verkeerd uit. Foeksia is behulpzaam en heeft een groot hart. Vaak lost ze met haar toverkunsten allerlei problemen op. Heksjes die pesten of stelen leert ze op een grappige manier een lesje. Deze voorleesbundel bevat achttien afzonderlijk te lezen verhalen. In de avonturen van het heksje zitten talrijke grappige toverscènes, maar ook heel wat herkenbare elementen. De tekst, met veel pittige dialogen, laat zich vlot voorlezen. Grote en kleine ingekleurde pentekeningen geven de dynamiek en de luchtige sfeer van de verhalen goed weer. Dit is het vierde voorleesboek over Foeksia. Qua personages en locatie bo…Lees verder