Boek
Nederlands

Ripley ondergronds

Ripley ondergronds

In de reeks:
Genre:
Met zijn lumineuze ideee͏̈n probeert een handige Brit de ontdekking van een schilderijenzwendel, waarvan hij één van de initiatiefnemers is geweest, te voorkomen.
Titel
Ripley ondergronds
Auteur
Patricia Highsmith
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Ripley under ground
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1994
305 p.
ISBN
90-295-2035-3

Besprekingen

Hoofdpersoon van het verhaal is de avontuurlijk aangelegde en twijfelachtige redenen van bestaan hebbende Tom Ripley. Hij is betrokken bij een schilderijenvervalsingsaffaire. Om zich daaruit te redden, bedenkt hij de meest verrassende intriges, pleegt losjesweg een moord en volvoert enige zeer bizarre handelingen. Hoe hij het er uiteindelijk afbrengt, mag de lezer zelf beslissen. Jammer, dat het verhaal iets te ver wordt uitgesponnen, waardoor het net een tikkeltje ongeloofwaardig wordt. Het is goed geschreven en spannend van begin tot eind, kortom toch wel aantrekkelijk. Pocketeditie, zeer kleine druk.

Over Patricia Highsmith

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Open Media Ltd

Patricia Highsmith, geboren als Mary Patricia Plangman (Fort Worth (Texas), 19 januari 1921 – Locarno, 4 februari 1995), was een Amerikaanse schrijfster die voornamelijk bekend is van een aantal psychologische thrillers. Daarnaast schreef zij vele korte verhalen. Zij werd geboren in de Verenigde Staten maar woonde het grootste gedeelte van haar leven in Frankrijk. Zij schreef ook onder het pseudoniem Claire Morgan.

Werk

Highsmiths eerste boek, Strangers on a Train (Vreemden in de trein) uit 1950 werd drie keer verfilmd, door onder anderen Alfred Hitchcock in 1951. Haar tweede boek, The Price of Salt, speelt zich af in het bekrompen Amerika van de jaren '50. Een jonge vrouw die een relatie met een man heeft maar niet verliefd op hem is, wordt halsoverkop verliefd op Carol, een vrouw die in scheiding ligt. In de roman worden alle twijfels beschreven die deze gevoelens met zich brengen en alle obstakels die de vrouw…Lees verder op Wikipedia