Strip
Nederlands

Voor wie wil!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Suus het schaap kent nog geen dier in het bos. Wie komt er op haar feest? Strip voor wie sinds kort kan lezen. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Feesten
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Voor wie wil! / tekst en ill. Nicolle van den Hurk
Auteur
Nicolle Van den Hurk
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2016
29 p. : ill.
ISBN
9789027662279 (hardback)

Besprekingen

Suus het schaap is nog maar net verhuisd als ze haar verjaardag wil vieren. Ze verstuurt uitnodigingen aan ballonnen 'voor wie wil'. Het lijkt even alsof de ballonnen blijven hangen in de bomen, maar ze blijken toch gevonden te zijn; ze krijgt veel dieren en cadeautjes op het feest waar ijs, koek en soep gegeten worden. Deel in de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Mooi, stevig en aantrekkelijk eerste leesboek waarin het gebrek aan bruikbare woordenschat en leestekens vaak leuk opgelost is, maar ook af en toe raar (koek is overduidelijk taart, dag is verjaardag). Origineel door zijn uitvoering die het midden houdt tussen een stripboek en een prentenboek. Gekleurde verftekeningetjes in verschillend formaat hokjes, compleet met tekstballonnen, worden afgewisseld met tekst en tekeningen eromheen die de voortgang van het verhaal vertellen. Grappig en door de volle bladspiegel geschikt voor de wat gevorderde AVI-S-lezers. Vanaf ca. 6 jaar.

Voor wie wil!

Suus het schaap is jarig. Ze maakt allerlei lekkers voor de bewoners van het bos. Suus woont er nog maar net en kent eigenlijk nog niemand. Ze maakt een heleboel uitnodigingen en hangt die aan ballonnen. Maar alle ballonnen raken verstrikt in de bomen en Suus is verdrietig en boos. Gelukkig vinden de dieren van het bos de ballonnen en de uitnodigingen wel en komen ze allemaal naar Suus' feestje. Die had niemand meer verwacht en zat wat te mokken. En zo wordt het een hele leuke dag voor de jarige met veel lekkers, cadeautjes en vooral veel nieuwe vrienden! 'Voor wie wil!' is een mooi uitgewerkt boekje voor beginnende lezers. De lay-out is heel overzichtelijk en de illustraties in stripvorm zijn aantrekkelijk. Bij het aanvankelijk lezen hebben illustraties een grote ondersteunende functie en daar spelen deze boekjes bijzonder goed op in. Ook het lettertype is aangepast aan de leeservaring van de kinderen. Het boekje is op AVI-1-niveau.