Boek
Nederlands

Choco het minipaardje

Nicolle Christiaanse (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Choco het minipaardje
×
Choco het minipaardje Choco het minipaardje
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Choco de pony wordt slecht verzorgd door haar baasje. Op een dag loopt ze weg. Zal ze een fijne plek vinden om te wonen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Paarden
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Choco het minipaardje
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
30 p. : ill.
ISBN
9789020678055 (hardback)

Besprekingen

Choco, een pony, wordt door haar baas slecht verzorgd. Gelukkig komt Roos vaak langs om het paardje te verzorgen. Choco besluit echter dat de tijd gekomen is om het erf te verlaten en op zoek te gaan naar een prettige woonplek. Ze ontsnapt en laat een poepspoor achter, zodat Roos haar kan traceren. Aan de andere kant van de stad woont Kris. Haar grootste wens: een eigen paard. Het ideale moment is er, want Kris is jarig. Ze wordt acht. Dolblij is ze als ze een paardje in haar stal ontdekt. Het blijkt om Choco te gaan. Via een forum ontdekt ze dat Roos op zoek is naar haar vermiste paardje. Voor beide meisjes krijgt dit paardenavontuur een happy end. Boekje uit de leesserie ‘Leren lezen met Kluitman’*. Verteld vanuit het perspectief van Roos en Kris, maar ook vanuit paardenperspectief. De emoties zijn raak getypeerd. De zinnen zijn kort en beginnen allemaal op een nieuwe regel, AVI-M4. Bonte, karikaturale kleurenillustraties dragen bij aan de fijne uitstraling. Met name meisjes zullen…Lees verder

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia

Suggesties