Boek
Nederlands

Sleutelgeheim

Mirjam Oldenhave (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
Sleutelgeheim
×
Sleutelgeheim Sleutelgeheim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Jim en Roxy zijn op weg naar het politiebureau. Als Jim van een man die in elkaar zakt een sleuteltje krijgt, hoort Jim hem nog net zeggen dat hij daarmee niet naar de politie mag. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 7
Titel
Sleutelgeheim / Mirjam Oldenhave ; met tek. van Kees de Boer
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2005
90 p. : ill.
ISBN
90-276-6283-5

Besprekingen

Onderweg naar het politiebureau voor een interview zien Jim en Roxy een man in elkaar zakken. Ze schieten te hulp en krijgen van hem een sleuteltje in hun handen gedrukt, terwijl de man nog net uithijgt dat ze daarmee niet naar de politie mogen. Jim ruikt het avontuur en samen gaan ze op zoek naar de herkomst van het sleuteltje. Niet zonder gevaar natuurlijk, maar net op tijd roepen ze de hulp van een volwassene in! Spannend en vlot leesbaar verhaal, waarbij de lezer mee kan denken: niet alles ligt direct voor de hand. Met in het binnenwerk op goedkoop, wat ruw papier donker afgedrukte, eigentijdse, schetsmatige aquarellen in zwart-wit en een intrigerende illustratie in kleur op het omslag met serie-uiterlijk. Vanaf ca. 9 jaar.

Sleutelgeheim

Roxy en Jim zitten in dezelfde klas. Als groepstaak moeten ze een interview afnemen. Ze gaan daarvoor op weg naar het politiebureau. Onderweg zien ze echter een man flauwvallen. Ze snellen ter hulp en de man kan nog net een sleuteltje in de Jims hand duwen en stamelen Niet naar de po.... Voor Roxy en Jim wordt het dan echt spannend. Bedoelde de man het 'postkantoor'? Is hij een spion? En wat moeten ze nu met het sleuteltje? Als de man een agent blijkt te zijn en als ze op het sleuteltje een nummer ontdekken, doemen de wildste en spannendste taferelen in hun verbeelding op. Ze gaan te werk als echte detectives: houden kastjes in het station in de gaten, schaduwen echte politieagenten en fotograferen misdaadgeld. En het loont dubbel en dik de moeite: ze zullen uiteindelijk beloond worden met een medaille! Een zoveelste verhaal over dappere kinderen die een misdaad oplossen. Het verhaal is heel spannend opgebouwd, met een verrassend einde. Goed voor een paar uurtjes ontspanning, maar ook…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties