Luisterboek
Nederlands

Op de kast

Mirjam Oldenhave (auteur), Frank Groothof (verteller)
Tobias (ik-figuur) en zijn klasgenoten vinden mees Kees geweldig. Mees Kees moet nog leren hoe hij meester moet zijn, maar de klas wil hem daar best bij helpen. Vanaf ca. 7 jaar
Onderwerp
Schoolleven
Extra onderwerp
luisterboeken
Titel
Op de kast
Auteur
Mirjam Oldenhave
Verteller
Frank Groothof  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2015
2 cd's
Speelduur
ca. 115 min.
ISBN
9789021674834

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* uit 2007, voorgelezen door acteur Frank Groothof. Het doldwaze verhaal wordt verteld door Tobias (ik-figuur). Mees Kees is zijn idool, bijna stand-in voor zijn overleden vader. Kees vervangt als stagiaire de reguliere juf tijdens haar zwangerschapsverlof. De kinderen hopen dat hij kan blijven. Hij is niet doorsnee en heeft een onverwachte en creatieve manier van onderwijs geven en met de kinderen omgaan. Je mag zoveel mogelijk fouten maken; aardrijkskunde leidt tot moppen vertellen; een voedselproject start met het eten van chips en tafels leren gebeurt met het klassenmeubilair. Als mees Kees zelf uit verlegenheid rondom zijn verliefdheid hulp nodig heeft, staan de kinderen in de rij om hem te adviseren. Dit wensvervullende verhaal is verlevendigd met bijpassende geluiden. Over deze leuke meester verschenen inmiddels negen boeken en drie films. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties