Boek
Nederlands

Mees Kees gaat verhuizen

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Mees Kees gaat verhuizen
×
Mees Kees gaat verhuizen Mees Kees gaat verhuizen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Groep 6b viert sinterklaas en kerst. De moeder van mees Kees vindt dat hij oud genoeg is om op zichzelf te wonen. De kinderen helpen hem verhuizen. Tobias vraagt zich echter af of mees Kees net zo’n lekkere omeletjes bakt als zijn moeder.
Onderwerp
Schoolleven, Verhuizen
Leesniveau
AVI 8, AVI M6
Titel
Mees Kees gaat verhuizen
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2011
83 p. : ill.
ISBN
9789021669656 (hardback)

Besprekingen

Zesde deel* in de serie over de geliefde, gevoelige en creatieve mees Kees, bij wie ieder kind in de klas waar hij als stagiair invalt, zichzelf mag zijn. Naast het gewone schoolwerk, waar de meester steeds iets bijzonders van maakt, wordt er Sinterklaas en Kerst gevierd en moet mees Kees van zijn moeder eindelijk op kamers. Gelukkig krijgt hij hulp van de kinderen. Het verhaal wordt verteld vanuit Tobias (ik-figuur), die een speciale band met mees Kees heeft en hem als vervanger van zijn overleden vader ziet. Het verhaal borduurt voort op de eerdere delen en is ook zonder de vorige delen gelezen te hebben, goed te volgen. Het vlotte en humoristische taalgebruik past bij de doelgroep. De personages worden voor in het boek voorgesteld. Daar ontbreekt de informatie over de vader van Tobias. Het is mooi vormgegeven met veel kleurrijke illustraties in aquarel en pen. Het verhaal is verdeeld in korte overzichtelijke hoofdstukken, waardoor het ook geschikt is voor de minder geoefende lezer…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties