Boek
Nederlands

Het grote opscheplied

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Vijftien grappige gedichtjes over onder andere opscheppen, braaf zijn, luizen. AVI-M5 en -E5. Met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
GED, AVI-M5, AVI-E5, a6, a7
Leesniveau
AVI M5, AVI E5, AVI 6, AVI 7
Titel
Het grote opscheplied
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
34 p. : ill.
ISBN
9789048733002 (hardback)

Besprekingen

Vijftien gedichten bevat dit deel dat aansluit bij de leesmethode 'Estafette'. Een jongetje, dat denkt dat hij al heel goed kon praten toen hij een baby was. En ja, hij zal zeker wereldkampioen hardlopen kunnen worden omdat hij harder loopt dan iedereen. En voordat hij het vergeet, hij kan het hardst zingen van allemaal. Dat is de inhoud van het gedicht 'Het grote (grootste) opscheplied'. In het gedicht 'De luizenmars' marcheren luizen in lange rijen door de straten van de stad. En wat te denken van 'Enge dingen', waarin een meisje valse honden wil aaien, bij enge heksen wil logeren en naar de tandarts wil gaan, als ze maar niet hoeft te zingen? Dit boekje bevat vijftien gedichtjes (AVI-M5 en -E5) met allemaal grappige onderwerpen. Ze zijn geïllustreerd met paginagrote kleurrijke waterverfillustraties, waardoor de bundel een vrolijke indruk maakt. De strofen bevatten eindrijm maar hebben niet altijd een vast rijmschema. Niet elke strofe is even lang. Dat maakt de gedichten speels, m…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties