Boek
Nederlands

Geen probleem met Fixit!

Mirjam Oldenhave (auteur), Ilka Deltrap (illustrator)
+1
Geen probleem met Fixit!
×
Geen probleem met Fixit! Geen probleem met Fixit!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Iedereen kent Fixit, maar niemand weet wie of wat het is. De club lost in het geheim de problemen van kinderen op. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Geen probleem met Fixit!
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Ilka Deltrap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2009
83 p. : ill.
ISBN
9789021666198

Besprekingen

In Geen probleem met Fixit! worden nog voor het eerste hoofdstukje de vijf hoofdpersonages voorgesteld: Engel, Het Brein, Storm, Urk (de hond) en Kim. Bij iedereen staat vermeld waar ze goed in zijn (hun speciale truc), en wanneer ze gevaarlijk zijn. We weten dat het allemaal bijnamen zijn, behalve die van de hond en Kim. Hoe zij aan haar bijnaam komt, is het onderwerp van het eerste hoofdstuk. In het tweede maakt Panter haar entree bij Fixit, maar wat is Fixit eigenlijk? Fixit, een groep dappere kinderen, verleent hulp aan kinderen die een probleem hebben.
Elk hoofdstukje heeft een vaste opbouw: het opent met een mail van een kind in nood waarna het Brein (meestal) een plan bedenkt en de taken verdeelt. De uitvoering van de reddingsactie is voor Engel, een "bloedmooi" meisje dat kan huilen op commando, de stoere Storm, die een specialist is in beuken, breken en heffen, en het pas nieuwe, superlenige Fixit-lid Panter. Ook de hond Urk komt wel eens van pas. De probleemoploss…Lees verder
Iedereen kent Fixit, maar niemand weet wie of wat het is. Een ding is wel zeker: Fixit helpt kinderen die een probleem hebben. Kinderen kunnen een mailtje sturen naar Fixit. Als het mailtje uitgekozen wordt, lost Fixit het probleem op. Probleem opgelost? Dan wordt de officiële Fixit sticker geplakt met de tekst ‘Geen probleem met Fixit’. Kim wordt na haar turntraining op geheimzinnige wijze benaderd door Fixit zonder dat ze dat weet. Omdat ze zo lenig is, kunnen ze haar goed gebruiken bij het oplossen van problemen. Vanaf dat moment behoort Kim tot Fixit en helpt ze mee diverse problemen op te lossen. Leuk verhaal, afwisselend omdat er steeds weer iets anders gebeurt. Het verhaal leent zich prima om voor te lezen: korte hoofdstukken, die op zichzelf staan omdat in elk hoofdstuk een ander probleem wordt opgelost. Kleurrijke illustraties, ruime bladspiegel. Prettig leesbaar lettertype; de mailtjes staan in een ander lettertype gedrukt. Aantrekkelijk omslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, z…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties