Luisterboek
Nederlands

Een pittig klasje

Mirjam Oldenhave (auteur), Frank Groothof (verteller)
+1
Een pittig klasje
×
Een pittig klasje Een pittig klasje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In de klas van Tobias (ik-figuur) komt mees Kees. Tobias en zijn klasgenootjes moeten mees Kees nog een beetje leren hoe hij meester moet zijn. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Een pittig klasje
Auteur
Mirjam Oldenhave
Verteller
Frank Groothof  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
2 cd's
Speelduur
ca. 105 min.
ISBN
9789021672830

Andere formaten:

Besprekingen

Een pittig klasje is een luisterverhaal van 105 minuten over een basisschoolklasje met een strenge juf (‘Als je de punt niet recht boven de i zet, krijg je al op je donder, ze is zo netjes.’) Op een dag blijkt de juf zwanger en de klas krijgt een jonge leraar-in-opleiding ter vervanging, Mees Kees. Al gauw blijkt dat de leerlingen de meester heel wat zaken kunnen wijsmaken. Zo vertellen ze de meester bijvoorbeeld dat ze bij ‘voedselproject’ hun boterhammen eerder mogen opeten dan gebruikelijk. De kinderen amuseren zich rot en leren toch iets bij. De klas beleeft de dolste avonturen en de meester weet zich uitstekend aan te passen. Zo gaan ze samen creatief om met een leerlinge die niet goed is in spreekbeurten geven en ondernemen ze een ‘deurdichtplakproject’ omdat er regelmatig pottenkijkers binnenkomen in de klas.
De zaken die de meester verzint, zijn bijzonder creatief en werken op de lachspieren. Bovendien bevat…Lees verder
Integrale weergave van het gelijknamige boek* uit 2006, voorgelezen door acteur Frank Groothof. In de klas (groep 4/5) van de ik-figuur Tobias komt mees Kees in plaats van juf die een baby krijgt. Mees Kees moet nog leren hoe je een meester moet zijn en de kinderen helpen hem hierbij: een moppen-dictee maken, de sommen verdelen over de klas (iedereen maakt een rijtje - samen hebben ze alles), Spiderman kijken als het over spinnen en natuuronderwijs gaat. Het is iedere dag lachen bij en met mees Kees en samen hebben ze een boel plezier en zijn ze zeer gemotiveerd om te leren! De hoofdstukjes zijn kort. Eigentijdse woorden, herkenbare termen en taalgrapjes schetsen in 'een paar zinnen' hoofdpersonen en belevenissen. Over deze leuke meester verschenen inmiddels negen boeken en drie films. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia