Boek
Nederlands

De roze rapper

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
De redactie van de geheime schoolkrant Flits krijgt e-mails met rapteksten toegestuurd. Van wie zijn deze teksten? En 's nachts komen er spookachtige geluiden uit de school. De redactie gaat op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De roze rapper
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
96 p. : ill.
ISBN
9789021672267 (hardback)

Besprekingen

Flits.nl is een digitale, geheime schoolkrant. De school heeft ook een papieren krant, maar die wordt door de kinderen niet meer gelezen. De zeskoppige redactie uit groep zeven bestaat uit fotograaf Daan, de verteller met zijn hond, hoofdredacteur Lotte, de computernerd Annabel en de journalisten Toni, Fleur en de voetbalgekke Goaltje. Ze krijgen een fiks aantal e-mails in de vorm van gedichten die als raptekst kunnen worden gezien en waarin vaak hulp wordt gevraagd. Maar hulp is moeilijk te leveren aan de onbekende afzender. Hij/zij noemt zich ‘de Roze Rapper’. Er zijn wel verdachten. De situatie spitst zich toe als uit de school ’s nachts akelige, spookachtige geluiden komen. De redactie besluit, goed voorbereid, een nacht op school door te brengen. Dit is een spannende en verboden onderneming en je moet nog maar afwachten of dit tot ontmaskering van de dader en de geheimzinnige auteur leidt. De tekst, in een nogal klein lettertype, heeft veel dialogen en wordt voor de doelgroep op …Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties