Boek
Nederlands

Stinky Bill heeft goudkoorts

Martine Letterie (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
+1
Stinky Bill heeft goudkoorts
×
Stinky Bill heeft goudkoorts Stinky Bill heeft goudkoorts
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Hulpsheriff Stinky Bill denkt alleen maar aan goud. Daarom vergeet hij om achter de boef Killer Joe aan te gaan. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Cowboys
Leesniveau
AVI 7
Titel
Stinky Bill heeft goudkoorts / Martine Letterie ; tek. van Annette Fienieg
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2003
53 p. : ill.
ISBN
90-276-4831-X

Besprekingen

In de Spetterreeks van uitgeverij Zwijsen verscheen de vijfde reeks met de stilaan vertrouwde Leeslat aanduiding: leeservaring, AVI en thema. Leestechnisch scoren de verhalen van 6 tot 7 op de AVI-schaal.

In Stinky Bill heeft goudkoorts wisselen de personages voortdurend. Deze verwarrende verhaallijn maakt het voor de lezer erg ingewikkeld. De grappen zijn flauw en voorspelbaar. Er verschijnen goudzoekers in Smell City. De hulpsheriff gedraagt zich plots erg ongewoon. Het blijkt dat hij eveneens bezeten is van de goudkoorts. [Anita Wuestenberg]
Sinds de mol op allerlei koppen poepte, lijkt het meer en meer gebruikelijk in kinderboeken over poep en winden te schrijven. Zo ook in dit boekje over hulpsheriff Stinky Bill uit Smell City die de goudkoorts krijgt en niet meer aanspreekbaar is voor zijn neefje Richard en zijn vriend Barry. En Killer Joe is in town! De twee vrienden zorgen er samen met het hondje Scheetje voor dat de boef gepakt wordt en alles o.a. door middel van winden te laten (Handen omhoog of ik scheet!) weer goed komt. Onsmakelijk verhaal, tenzij je veel van winden laten houdt, dat in eenvoudige stijl verteld is. De paginagrote zwartwittekeningen zijn wel aardig. Makkelijke woorden en korte zinnen maken het geschikt voor kinderen die enigszins moeite met lezen hebben vanaf ca. 8 jaar. Eerder verschenen twee eerdere deeltjes over Stinky Bill in de Spetter-serie.

Over Martine Letterie

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties