Boek
Nederlands

Melk aan een boom? : over eten en drinken

Martine Letterie (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Melk aan een boom? : over eten en drinken
×
Melk aan een boom? : over eten en drinken Melk aan een boom? : over eten en drinken

Melk aan een boom? : over eten en drinken

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Piet en Riet gaan koken vandaag. Wat hebben ze nodig om wentelteefjes te maken? Samenleesboek voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. Met eenvoudige informatie over voedsel. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Dranken, Voeding
Titel
Melk aan een boom? : over eten en drinken
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[16] p. : ill.
ISBN
9789048723355 (hardback)

Besprekingen

In de serie ‘Kleuters samenleesboek’* een informatief boek over eten en drinken. De televisiekoks Riet en Piet maken wentelteefjes en laten zien welke ingrediënten daarvoor nodig zijn. En waar deze ingrediënten vandaan komen. Op de linkerpagina staat een voorleestekst in korte eenvoudige zinnen. Bovenaan staan woorden als kok, dag, pak, kip, meel, ver en neem, afgedrukt in grote losse gekleurde letters, zodat kleuters uitgedaagd worden om deze te herkennen. Op de rechterpagina staan drie of vier illustraties, die te maken hebben met het thema van die pagina. In de illustraties staan eenvoudige eenlettergrepige woorden en zinnetjes, AVI-Start. De illustraties bestaan uit ingekleurde tekeningen en foto’s en een kadertje. Onderaan staat het volgende themawoord. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar een leuke manier om informatie te krijgen en te leren lezen.

Over Martine Letterie

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties