Boek
Nederlands

Het geheim van de jongste ridder

Ook verschenen als Een valk voor Berend

Martine Letterie (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Het geheim van de jongste ridder
×
Het geheim van de jongste ridder Het geheim van de jongste ridder

Het geheim van de jongste ridder

Ook verschenen als Een valk voor Berend

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Berend mag niet mee op valkenjacht. Dan wordt een van de pachters van het kasteel van zijn vader beroofd. Nu kan Berend laten zien wat hij waard is! Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Middeleeuwen, Ridders
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 8, AVI 7
Titel
Het geheim van de jongste ridder
Ook verschenen als
Een valk voor Berend
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
66 p. : ill.
ISBN
9789025869564 (hardback)

Besprekingen

De vader van Berend en Mechteld, de heer van Vorden en Hackfort, organiseert op zijn kasteel een jachttoernooi met valken voor alle ridders uit de buurt, omdat zijn 12-jarige zoon Hendrik schildknaap is geworden. Berend, die te jong voor de jacht is, amuseert zich door met zijn pony naar de molenaar te gaan en daarna naar een van de pachters van het kasteel. Daar ontdekt hij dat de roofridder van Wisch de hele wintervoorraad heeft gestolen. Eenvoudige, korte zinnen met veel dialoog. Onderhoudend geschreven met een goede indruk over het leven in de middeleeuwen. Guitige, schetsmatige zwart-witte geaquarelleerde tekeningen, voorin een plattegrond van de omgeving van Zutphen. Eerder verschenen onder de titel 'Een valk voor Berend' (2001). Nu deel van de serie 'Geheim'. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Martine Letterie

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties