Boek
Nederlands

Ik heb aids van Johnny Diamond : het verslag van een midlifecrisis

Marnix Peeters (auteur)

Ik heb aids van Johnny Diamond : het verslag van een midlifecrisis

Genre:
Barry King, een Vlaamse autoverkoper met een midlifecrisis, gaat samen met zijn Turkse vriend Gele Ali de bloemetjes buiten zetten in het uitgaansleven van Berlijn. Daar vindt hij de liefde van zijn leven maar zijn avontuur eindigt in een catastrofe.
Onderwerp
Midlifecrisis, Ethiek
Titel
Ik heb aids van Johnny Diamond : het verslag van een midlifecrisis
Auteur
Marnix Peeters
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Pottwal Publishers, 2018
251 p.
ISBN
9789022335543 (paperback)

Besprekingen

Vlaamse schelmenroman die wil vermaken door te choqueren. Autoverkoper Barry King zit midden in een midlifecrisis. Zijn lesbische dochter staat op het punt om te gaan trouwen. Zijn eigen huwelijk ervaart hij als een hel, zijn vrouw als een ‘strontwijf’. Daarbovenop krijgt Barry lik op stuk omdat hij niet van zijn vrouwelijke klanten af kan blijven. Barry is ten einde raad en betreurt zijn burgerlijk bestaan. Met zijn Turkse vriend Gele Ali (die iedereen veroordeelt, maar zijn eigen amorele gedrag vurig verdedigt) gaat hij de bloemetjes buiten zetten in Berlijn. Tijdens een orgie vindt Barry de liefde van zijn leven in de zeventienjarige Frederike, maar dat seksavontuur eindigt in een catastrofe. Marnix Peeters (1956) debuteerde in 2012 met ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’. Daarop volgden in hoog tempo (naast columns en een novelle) een vijftal romans. Zwarte, absurde humor van Vlaamse snit: plat, wansmakelijk en respectloos.

Over Marnix Peeters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Stormkat

Marnix Peeters (15 juli 1965) is een Vlaams auteur en columnist.

Biografie

Opgegroeid in Beverlo en wonend in Antwerpen, werkte Peeters in het begin van de jaren 90 als samensteller van het programma Update op Studio Brussel. Hij was tussen 1990 en 1996 muziekjournalist bij het weekblad Humo en lid van de jury van Humo's Rock Rally in 1992, 1994 en 1996. Verschillende van zijn rockinterviews voor Humo (met o.a. Dave Grohl, Rage Against The Machine en Robert Plant) verschenen in buitenlandse muziektijdschriften, in Japan en de Verenigde Staten. Nadien werkte hij jarenlang als interviewer en reportagemaker voor de krant Het Laatste Nieuws. Momenteel schrijft hij een column in de zaterdagbijlage Zeno van de krant De Morgen.

Hij publiceerde in kranten en tijdschriften als Oor, Guitar World, Deng, RifRaf, MaoMagazine, Algemeen Dagblad, Goedele, D…Lees verder op Wikipedia