Boek
Engels

Black leopard red wolf

Marlon James (auteur)

Black leopard red wolf

In de reeks:
Genre:
Omdat Tracker geuren kan volgen op kilometers afstand wordt hij ingehuurd om een jongen op te sporen. Wie de jongen is, is onduidelijk, maar voor hij het weet bevindt hij zich tussen een bijzondere groep mensen op een bizarre speurtocht.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Black leopard red wolf
Auteur
Marlon James
Taal
Engels
Uitgever
New York: Riverhead Books, 2019
xiii, 620 p. : kaarten
ISBN
9780525542773 (paperback)

Besprekingen

“Hij heeft een neus”, wordt er gezegd over Tracker. Hij kan geuren volgen op kilometers afstand. Op een dag wordt hij ingehuurd om een jongen op te sporen. Waarom en wie de jongen is, is onduidelijk, maar voor hij het weet bevindt hij zich tussen een bijzondere groep mensen op een bizarre speurtocht. Langzaam komt hij steeds meer te weten over de jongen en de ware reden voor deze zoektocht. Niemand is te vertrouwen. Een origineel, maar ruw en hard verhaal, zich afspelend in een Afrikaanse setting. Verteld vanuit Tracker met terugblikken, waardoor we langzaam steeds meer te weten komen over zijn verleden en drijfveren. De tijdlijn loopt hierdoor wel door elkaar, wat soms verwarrend is. Dit naast de moeilijke zinsbouw, maakt het boek lastig te lezen. Met zeer veel intrigerende karakters, zoals shapeshifters, heksen en vliegende demonen en mooie wereldopbouw. Met namenlijst en kaarten. Boek 1 van de 'Dark Star trilogie' van de auteur (1970) van 'A brief history of seven killings'* (Man B…Lees verder

Over Marlon James

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Marlon James (Kingston, 24 november 1970) is een Jamaicaanse schrijver. In 2015 won hij de Man Booker Prize met zijn boek A Brief History of Seven Killings, in het Nederlands vertaald als Een beknopte geschiedenis van zeven moorden. Hij werkt in de Verenigde Staten.

Bibliografie

  • John Crow's Devil (2005)
  • The Book of Night Women (2009)
  • A Brief History of Seven Killings (2014) (Nederlands: Een beknopte geschiedenis van zeven moorden)
  • Black Leopard, Red Wolf (2019), deel 1 van de Dark Star-trilogie
Lees verder op Wikipedia