Boek
Nederlands

Kas is kwijt

Marianne Witte (auteur), Jeska Verstegen (illustrator)
Suus is op zoek naar Kas. Wie is Kas? Suus zegt dat Kas klein en lief is. Hij zegt piep. Maar waar is Kas dan toch? En wie is hij dan? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Kas is kwijt
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2020]
29 p. : ill.
ISBN
9789020678512 (hardback)

Besprekingen

Kas van Suus is weggelopen en Suus gaat op zoek naar hem. Tegen iedereen die ze tegenkomt en die mee wil zoeken zegt ze dat Kas ‘klein en lief’ is en ‘piep piep’ zegt. Iedereen komt met iets aandragen, maar steeds blijkt het Kas niet te zijn en dan geeft Suus aan waarom het Kas niet is. Aan het slot van het verhaal somt Suus op wat Kas allemaal is, en dan valt er iets groens uit de boom. Kas blijkt een dino te zijn. Eersteleesboekje in de serie ‘Leren lezen met Kluitman’ op niveau AVI-M3, met korte zinnen, geen hoofdletters en éénlettergrepige woorden. Het verhaal kent door het steeds toevoegen van iemand die mee gaat zoeken (het zwaan-kleef-aan-principe) een goede spanningsboog, uitmondend in een verrassend slot. De beginnende lezer zal meedenken over wie Kas nu eigenlijk is (en bij herlezing zien dat de dino op de illustraties al steeds een stukje te zien is). Deze vrolijke, kleurrijke tekeningen, geplaatst in een prettige, rustige bladspiegel, ondersteunen het verhaal. De twee pagi…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties