Boek
Nederlands

Het grote verlangen : roman

Marcel Möring (auteur)
+1
Het grote verlangen : roman
×
Het grote verlangen : roman Het grote verlangen : roman

Het grote verlangen : roman

In de reeks:
Drie volwassenen die bepaald zijn door de vroegtijdige dood van hun ouders, proberen via herinneringen richting te geven aan hun leven.
Titel
Het grote verlangen : roman
Auteur
Marcel Möring
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2007
248 p.
ISBN
9789023424994

Besprekingen

Drie kinderen van wie de ouders zijn verongelukt, groeien op in verschillende pleeggezinnen - vrijwel zonder enig contact. De roman vertelt over hun richtingzoekende volwassen leven, waarin zij telkens bij elkaar komen en herinneringen ophalen aan de tijd voordat zij hun ouders verloren. Het is de met een sterk geheugen toegeruste zuster Lisa die bijna bezwerend herinneringen uitspreekt. Haar herinneringen moeten een deel van de werkelijkheid voor de 'herinneringloze' ik-figuur verbergen. Het boek dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een maatschappij in verval, beschrijft een zoektocht naar een onbereikbaar verleden en naar 'het geheim van de liefde'. Het boek, dat op verschillende niveaus kan worden gelezen, bevat momenten die grotere verbanden weerspiegelen. Er is een veelheid aan details die onnadrukkelijk - zonder schrilheid - worden herhaald, waaruit de ingenieuze structurering van de roman eens te meer blijkt. Maar niet alleen thematisch en structureel, ook stilistisch is …Lees verder

Over Marcel Möring

Marcel Möring (Enschede, 5 september 1957) is een Nederlands schrijver.

Leven

Möring werd geboren in Enschede en bezocht daar de Montessorischool. Eind jaren zestig verhuisde zijn familie naar Assen. Hij studeerde twee jaar MO-Nederlands, maar brak deze studie af, omdat hij zich toe wilde leggen op het schrijven. Hij had allerlei baantjes, onder meer als redacteur Theater en Beeldende Kunst bij de Drents-Groningse Persbladen.

Mörings boeken zijn in vertaling verschenen in meer dan vijftien landen. Voor het korte verhaal 'East Bergholt', vertaald door Stacey Knecht en gepubliceerd in 'The Paris Review' ontving hij als eerste niet Engelstalige schrijver de Aga Khan Prize.

Möring woont in Den Haag en was een van de eerste Nederlandse schrijvers met een eigen website. Gedurende het studiejaar 2007-2008 was Möring 'schrijver op locatie' aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, een functie waarin hij Abdelkader Benali opvolg…Lees verder op Wikipedia