Boek
Engels

All the crooked saints

All the crooked saints

Genre:
Beatriz, Joaquin en Daniel Soria kunnen wonderen verrichten, die veel vragen van de ontvanger. Als Daniel verliefd wordt, trekt hij zich terug. Zijn neef en nicht proberen een oplossing te vinden om hem terug te brengen. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
Magisch-realisme, fantasy
Titel
All the crooked saints
Auteur
Maggie Stiefvater
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic Children's Books, 2017
311 p.
ISBN
9781407164793 (paperback)

Besprekingen

In Bicho Raro, in de woestijn van Colorado, woont de uit Mexico afkomstige familie Soria, die al generaties lang wonderen verricht. Wonderen waarin ook een boodschap zit waarmee de ontvanger aan de slag dient te gaan. Die wonderen trekken al generaties lang pelgrims aan die problemen hebben en hopen verlichting te vinden. Van Beatriz (18), Joaquin (16) en Daniel (19) Soria, neven en nicht, verricht Daniel de meeste wonderen en wordt de Heilige van Bicho Raro genoemd. Maar als hij zelf verliefd wordt en bang is dat zijn familie daar schade van zal ondervinden, trekt hij zich terug, waarna zijn familie probeert een oplossing te vinden om hem terug te brengen. Van de succesvolle Amerikaanse auteur (1981) van YA-romans verschenen naast de ‘Raven Boys’ en de ‘Shiver’ series ook losse romans, zoals deze. Het sprookjesachtige, levendige verhaal met een overtuigende boodschap is goed geschreven, heeft veel tempo en is zeker boeiend. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Maggie Stiefvater

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sadichhak

Maggie Stiefvater (Harrisonburg (Virginia), 18 november 1981), geboren als Heidi Hummel, is een Amerikaanse bestsellerauteur van young adult-literatuur en fantasy-romans. Zij is bekend van de boekenreeksen The Wolves of Mercy Falls en The Raven Cycle.

Levensloop

Volgens Stiefvater was ze als kind angstig en had ze vele fobieën. Ze wilde gevechtspiloot en autocoureur worden, maar was ook een hartstochtelijk boekenlezer en ze vond het leuk om te schrijven. Op haar 16e stuurde ze al manuscripten naar uitgevers. Tegen de tijd dat ze ging studeren had ze ruim 30 romans geschreven, waaronder vier thrillers over de IRA. Zij volgde een opleiding aan het Mary Washington College en studeerde af in de richting geschiedenis. Na haar studie werkte ze als portretkunstenaar, waarbij ze zich met succes specialiseerde in de paardensport. Op 16-jarige leeftijd heeft Stiefvater tevens haar voornaam van Heidi naar Margaret veranderd…Lees verder op Wikipedia