Boek Nederlands

Kus me kus me niet

Lydia Rood (auteur)

Kus me kus me niet

Lydia Rood (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar

1 exemplaar beschikbaar

Marike denkt dat ze geen vrienden zal maken op de middelbare school. Dan vraagt een jongen tot haar verbazing of ze verkering met zijn vriend wil. Marike zegt ja, want ze denkt dat haar echte liefde, Samir, verliefd is op een ander.
Titel
Kus me kus me niet
Auteur
Lydia Rood
Uniforme titel
Marikes vijfde geheim
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011
445 p.
Aantekening
Eerder verschenen o.d.t. Marikes vijfde geheim
ISBN
9789025859138 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Etterbeek

zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 13:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 648 01 76
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Leopold, 2011
Plaats in de bib
Jeugd | Verhalen 12+ (groene bolletjes)
ROOD

Besprekingen

Je bent net elf jaar en staat op het punt naar de middelbare school te gaan. Je voelt je tegelijk zenuwachtig en opgewonden. Je bent een begaafde leerling, hebt zelfs een klas overgeslagen, maar dat hoeft niemand te weten. Je bent klein van postuur, je lichaam is plat. We hebben het over Marike ’t Zand of, om volledig te zijn, over Marike Lutgardis Colombina. Door haar vader 'HHH' genoemd, een afkorting die staat voor 'hoer, heilige, hulpje' want Mariken van Nimwegen was een sloerie, Lutgardis een heilige en Colombina een dienstmeisje. Marike komt uit een, zoals ze zelf zegt, ‘volstrekt lijpe familie’. Haar vader heeft naast haar moeder nog een tweede vrouw, ze heeft twee broertjes, een zusje en een pleegbroer, Goos die een paar jaar ouder is. Ze woont met hen in enkele samengetrokken huisjes die een labyrintisch geheel vormen. In die situatie begint het verhaal, dat je ook ‘Een jaar uit het leven van een brugklasser’ zou kunnen noemen. Marike mag dan intellectueel een begaafd kind zi…Lees verder
Een jaar uit het leven van de 11-jarige Marike, die naar de brugklas gaat en vijf geheimen met zich meedraagt, waardoor volgens haar vriendschap onmogelijk is. Een jaar lang speelt ze toneel om erbij te horen en pas als ze Samir leert kennen, beseft ze dat je pas echt geaccepteerd wordt als je jezelf bent. Bundel van de zes Marike-boeken uit de Vlinder-serie, eerder verschenen onder de titel 'De vijf geheimen van Marike'*. Heerlijk meidenboek vol herkenbare onderwerpen als verliefdheid, onzekerheid, uiterlijk, seks, erbij willen horen, veranderingen in je lijf etc. Met veel vaart en openheid geschreven. Nieuw aantrekkelijk foto-omslag. Een boek waar meiden vanaf ca. 12 jaar van zullen genieten en misschien iets van kunnen opsteken.

Kus me - Kus me niet

Marieke is een gewoon meisje van twaalf jaar, maar ze komt uit een bijzondere familie. Ze schaamt zich voor haar familie. Haar vader leeft samen met zijn twee vrouwen, waarvan één de moeder van Marieke is. Verder bestaat haar familie uit twee jongere broertjes, een jonger zusje en Goos. Goos is de pleegbroer van Marieke en meteen ook haar beste vriend.
Marieke is erg slim en ook dat wil ze zo veel mogelijk verbergen. Ze mocht een klas overslaan in de lagere school en hierdoor begint haar lichamelijke ontwikkeling later dan bij haar klasgenoten. Ook dat is voor Marieke een reden om te denken dat ze nooit aanvaard zal worden in haar nieuwe klas. Toch merkt ze dat sommige van haar klasgenoten haar wel leuk vinden. Bij andere klasgenoten vindt ze dan weer geen aansluiting.
Marieke wordt uitgenodigd voor verschillende clubjes op school. Zo is er de schaakclub, waarbij Marieke terecht kwam door een niet zo leuke jongen waarmee ze toch iets begon. Verder is er het pingpongtoernoo…Lees verder

Over Lydia Rood

Lydia Rood (Velp, 23 mei 1957) is een Nederlandse schrijfster van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Levensloop

Rood studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werkte ze van 1985 tot en met 1991 als eindredacteur 'binnenland' bij de Volkskrant. Ze studeerde Spaanse taal en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 1988 haar doctoraaldiploma. In 1991 koos Rood definitief voor het schrijverschap.

Haar eerste jeugdroman, Een geheim pad naar gisteren, verscheen in 1982. Dit verhaal schreef ze voor eigen plezier, op aanraden van haar broer Niels stapte ze ermee naar een uitgever. In 1990 won ze de Vlag en Wimpel voor haar boek Maanzaad en in 1994 een Zilveren Griffel voor de jeugdroman Een mond vol dons gewonnen. Anansi's web verscheen in 2006 opnieuw als Dans om het zwarte goud en werd eervol vermeld door de Zoen-jury en…Lees verder op Wikipedia