Boek
Nederlands

De schat in het heelal

Lucy Hawking (auteur), Stephen Hawking (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
De schat in het heelal
×
De schat in het heelal De schat in het heelal
In de reeks:
George; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Annie doet in Amerika onderzoek naar leven op Mars. George gaat bij hen op bezoek. Samen met Annie reist hij een speciale robot achterna naar Mars. Met veel informatie over het heelal. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Heelal
Titel
De schat in het heelal
Auteur
Lucy Hawking Stephen Hawking
Illustrator
Elly Hees
Vertaler
Aimée Warmerdam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
George's cosmic treasure hunt
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2009
286 p., [32] p. pl. : ill.
ISBN
9789049923631 (hardback)

Besprekingen

De schat in het heelal is het tweede boek dat Stephen en Lucy Hawking samen schreven over George en Annie. Annies vader Eric is wetenschapper en krijgt een job in Amerika als onderzoeker naar het leven op Mars. Daarvoor heeft hij een speciale robot ontworpen, die naar Mars wordt gestuurd om informatie te verzamelen. Nu zijn favoriete buurmeisje met haar hele gezin naar Amerika is verhuisd, gaat George hen tijdens de zomervakantie bezoeken. Hij heeft veel bewondering voor Eric en vindt zijn onderzoek razend interessant. De robot op Mars doet echter vreemd en stuurt onbegrijpelijke boodschappen naar de aarde. George en Annie zijn ervan overtuigd dat ze iets ongelofelijks hebben ontdekt. Ze besluiten om met de hulp van de superslimme computer Kosmos op avontuur te gaan in het heelal en het geheim te ontsluieren. Al snel reist ook Eric hen achterna en uiteindelijk belanden de drie in een bijzonder hachelijke situatie. Net dan duikt Dr. Kuiper op, de vroegere vriend en studiegenoot …Lees verder
Annie verhuist naar Amerika waar haar vader Erik onderzoek doet naar leven op Mars. George gaat bij haar op bezoek. Erik stuurt een speciale robot naar Mars. Die reageert anders dan verwacht. George en Annie gaan daarom met de supercomputer Kosmos van Erik ook naar Mars. Daar krijgen ze de ene vreemde boodschap na de andere. Erik begrijpt er niets van en reist hen achterna. Dit interessante tweede deel van een trilogie* is een mix van feit en fictie. Het is een coproductie van de natuurkundige Stephen Hawking en zijn dochter. Ze willen een actuele visie geven op de ontwikkeling van het heelal, van de Big Bang tot nu. Behalve veel glanzende kleurenfoto’s en grappige zwartwitte gewassen inktillustraties, bevat het verhaal een ‘Reisgids door de ruimte’ waarin voor kinderen vele wetenswaardigheden staan, geschreven door bekende natuur- en sterrenkundigen. Vanaf ca. 10 jaar.

De schat in het heelal

Annies vader, ruimtedeskundige Erik, doet onderzoek naar mogelijk leven op andere planeten. Zijn robot Homer, geland op Mars, lijkt echter defect. Annie meent van hem een bericht ontvangen te hebben, waarin buitenaardse wezens het einde van de aarde aankondigen. Emmett, een computernerd die bij Annie logeert, weet supercomputer Kosmos weer aan de praat te krijgen. Annie en George, haar buurjongen, reizen opnieuw door het heelal en volgen de geheimzinnige boodschappen, van Mars naar Titan en vandaar naar een planeet van de meervoudige ster Alpha Centauri. Ze lijken wel op schattenjacht. Terugkeren naar de aarde blijkt echter niet zo gemakkelijk als ze hadden gehoopt. Gelukkig komt Erik hen helpen. Maar dan ontdekken ze wie hen met de berichten heeft misleid. Misschien moet een oud verhaal maar eens helemaal verteld worden ... 'De schat in het heelal' is het tweede boek over George en Annie en hun avonturen in de ruimte. Het werd geschreven door de natuurwetenschapper Stephen Hawking…Lees verder

Over Lucy Hawking

Lucy Hawking (2 november 1970) is een Engels journalist en schrijfster. Ze is de dochter van theoretisch fysicus Stephen Hawking en diens ex-vrouw Jane Wilde. Samen met haar vader schreef ze drie kinderboeken die alle over het heelal gaan.

Hawking studeerde Frans en Russisch aan de Universiteit van Oxford, en werkte als journaliste voor New York, Daily Mail, The Telegraph, The Times, en de London Evening Standard.

Hawking heeft twee romans geschreven: Jaded (2004) en Run for Your Life (2005).

Daarnaast heeft ze samen met haar vader nog vijf kinderboeken geschreven:

  • George's Secret Key to the Universe (De geheime sleutel naar het heelal).
  • George's Cosmic Treasure Hunt (De schat in het heelal).
  • George and the Big Bang (De knal in het heelal)
  • George and the Unbreakable Code (George en de onbreekbare code)
  • Lees verder op Wikipedia