Boek
Nederlands

De Bengaalse tijger

Luc Embrechts (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
+1
De Bengaalse tijger
×
De Bengaalse tijger De Bengaalse tijger
In de reeks:
Rascal; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan en Tess zijn buitenbeentjes op de rijkeluisschool Sint-Dysmas. Als ze ontdekken dat de nare pestkop Vince een grootse diefstal wil plegen, verzinnen ze een plan om dat te voorkomen. Maar gaat hun dat lukken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Bengaalse tijger
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2019
159 p. : ill.
ISBN
9789059246478 (hardback)

Besprekingen

Het Sint-Dysmas college, een school voor rijkeluiskinderen, wordt geterroriseerd door de InVINCEbles, een naar groepje pestkoppen. Als Daan en Tess ontdekken dat de Invincebles een grote kraak plannen, verzinnen ze hun eigen plan om de kraak te voorkomen. Maar niet alles verloopt volgens plan en het is maar de vraag of het goed afloopt. Luc Embrechts is een populaire Vlaamse schrijver van spannende kinderboeken met veel humor. Dit boek is volgens de uitgever bedoeld voor kinderen van 7-9 jaar, maar de taal is dusdanig volwassen dat niet elke jonge lezer dat zomaar aankan. Voordeel daarvan is wel dat kinderen zo spelenderwijs hun vocabulaire kunnen uitbreiden. Ook iets oudere kinderen zullen dit boek leuk vinden. Het verhaal is erg spannend en heeft vanaf het eerste hoofdstuk een enorme vaart. De personages blijven wat vlak, maar de spanning en het tempo maken dat meer dan goed. De schrijfstijl is vlot en modern en zal zowel jonge als wat oudere kinderen aanspreken. Ook leuk om voor te…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia