Boek
Nederlands

Rik en zijn mama

Liesbet Slegers (auteur)

Rik en zijn mama

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als mama uit haar werk komt, doen Rik en zij een spelletje en na het eten samen de afwas. De volgende dag gaat papa werken en doen Rik en mama samen allemaal leuke dingen. Prentenboek met elf thematische zoekplaten met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Mama
Titel
Rik en zijn mama
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: SU Books, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789002262661 (hardback)

Besprekingen

Vanaf mama's thuiskomst 's avonds tot het eind van de volgende vrije dag wordt gevolgd wat Rik en zijn moeder gezellig en nuttig samen doen, binnen en buiten. Groot stevig prentenboek met glanzende platen op stevig papier van maakster van vele peuteruitgaven, die bekend staat om de duidelijke, platte stijl van zwartomlijnde, kleurrijke illustraties en de grote ronde hoofden met lachende gezichten. Het verhaal begint al op de titelpagina en vertelt op elf dubbele bladzijden in een paar zinnen de verschillende bezigheden. Hierbij wordt de lezer aangesproken en gestimuleerd om zes vragen te beantwoorden door te zoeken naar aantallen, kleuren en begrippen. Ten overvloede staan de antwoorden achterin in een overzicht met verkleinde weergaven van alle platen. Duidelijke taal in een af en toe wat Vlaamse stijl, die makkelijk veranderd kan worden door de begeleiding (bv. de was plooien in plaats van opvouwen). Aantrekkelijke, blije en vrolijke uitgave met leuke schutbladen, om samen, ook met …Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia