Boek
Nederlands

Rik en de verkleedkist

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de verkleedkist
×
Rik en de verkleedkist Rik en de verkleedkist

Rik en de verkleedkist

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik en zijn vriendjes zijn dol op verkleden. Juf heeft een kast vol verkleedspullen. Rik kiest een clownspak, Mona wil brandweervrouw zijn en Tijm koning. Prentenboek met elf thematische zoekplaten en eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Titel
Rik en de verkleedkist
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2017
[32] p. : ill.
ISBN
9789002262678 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat prentenboek met afbeeldingen over twee pagina’s, waarop in omlijnde tekeningen met felle kleuren twee tot zes kleuters zijn afgebeeld met grote ronde hoofden, steeds en face. Per spread zijn verkleed(spel)momenten uitgebeeld met een korte tekst, met onderwerpen als beroepen, de gymzaal, knutselen, het uitgaan van de school, bij Rik thuis, optreden als zangers, toneelspelen en een optocht. Rik is de hoofdpersoon, andere kinderen worden in de tekst bij hun naam genoemd, maar zijn alleen door bepaalde details herkenbaar. Onder de platen staan vragen over voorwerpen en personen die een kind kan zoeken. De (overbodige) oplossingen staan op een aparte spread aan het eind, in de vorm van gekleurde stippen op verkleinde weergaven van de grote platen. Achterin twee uitknippagina’s met maskers om je te vermommen als poes, vlinder of giraf. Door de herkenbaarheid van de eenvoudige tekeningen geschikt om met kleuters te bekijken en de woordenschat te oefenen. Over Rik verschenen in …Lees verder

Rik en de verkleedkist

Een nieuw zoekboek in de reeks met Rik in de hoofdrol. Net als alle jonge kinderen houdt Rik ervan zich te verkleden en toneel te spelen. Tussen allerlei kostuums, maskers en hoedjes kan er veel verstopt en gezocht worden. En net zoals in alle vorige delen van de reeks heeft Sam de poes op elk blad een leuk verstopplekje gevonden. Kan jouw kleuter hem vinden?Naar goede gewoonte staan de afbeeldingen in boeken uit de 'Rik'-reeks telkens over een dubbele pagina gespreid. In de linkerbovenhoek van elke dubbele pagina staat telkens een kort stukje tekst over de afgebeelde situatie. Omdat de tekeningen voor zich spreken is die tekst niet echt noodzakelijk, maar een leuke toevoeging (zeker in het kader van taalverwerving). Onderaan elke pagina staan de verschillende zoekopdrachten, zoals ‘Zoek de vier toverstafjes met een sterretje’ of ‘Zie jij wat er gebeurt?’. In de grote illustraties herken je de typerende stijl van Liesbet Slegers. De prenten zijn vrolijk en zeer k…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia