Boek
Nederlands

Rik en de sporten

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en de sporten
×
Rik en de sporten Rik en de sporten

Rik en de sporten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik en zijn vriendjes maken kennis met allerlei sporten, zoals turnen, voetbal, paardrijden en tennis. Riks poes Sam heeft zich op elke pagina verstopt. Prentenboek met elf thematische zoekplaten met korte informatie, vragen en eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Sport
Titel
Rik en de sporten / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau/WPG, 2016
26 p.
ISBN
9789002261596 (hardback)

Besprekingen

Peuters en kleuters geven hun ogen de kost met dit stevige zoek-, kijk- en leesboek over sport. Hoofdpersoon Rik probeert, samen met Sam de poes en zijn vrolijke vriendjes, elf verschillende sporten uit en neemt de lezer mee naar onder andere het zwembad, de turnzaal, het voetbalveld, de piste en de manege. Aan iedere bewegingsactiviteit is een dubbele pagina gewijd. Op deze bladzijden vinden we een bijna paginavullende prent waarop enorm veel te zien is. De illustratie is vriendelijk; de kinderlijke, kleurrijke elementen zijn zwart omlijnd. In de tekening staat een korte inleidende tekst; onder aan de pagina’s worden leerzame zoekopdrachten en vragen gesteld die de jonge lezertjes aansporen tot nadenken en kijken. Hiermee worden verschillende vaardigheden geoefend. Het taalgebruik is eenvoudig en sluit goed aan bij de beoogde doelgroep. De aantrekkelijke uitgave (A4-formaat) is zowel voor thuis als voor de crèche of school en opvang een mooie aanwinst. In dezelfde opzet zijn meerdere…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia