Boek
Nederlands

Blind date : verboden passie

Libba Bray (auteur), Cassandra Clare (auteur), Claudia Gray (auteur)
+1
Blind date : verboden passie
×
Blind date : verboden passie Blind date : verboden passie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Vijf verhalen over foute vakantieliefdes. In het dorp waar vier vrienden verblijven, gebeuren elke dertiende augustus vreemde dingen; twee zussen ontmoeten een knappe Fransman; een Jamaicaanse buurvrouw wil Violets stiefbroer verleiden; op een cruise verdwijnen steeds meer mensen en Cecily gaat naar een heksenbijeenkomst.
Bevat
De cruise / Sarah Mlynowski
Droomjongen / Claudia Gray
De wet op de verdachten / Maureen Johnson
Het Spiegelhuis / Cassandra Clare
Nergens veilig / Libba Bray
Onderwerp
Vakantie
Titel
Blind date : verboden passie
Auteur
Libba Bray Cassandra Clare 1973- Claudia Gray Maureen Johnson Sarah Mlynowski
Vertaler
Ann Van Dyck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Vacations from hell
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2012
264 p.
ISBN
9789022328002 (paperback)

Besprekingen

Deze vijf kortverhalen willen de lezer doen huiveren. De cover noch de titel, Blind date: verboden passie, hebben veel te maken met de inhoud en ook de ‘foute vakantieliefdes’ waarover sprake is in de flaptekst, komen niet in elk verhaal aan bod. Wel trekken de personages in de verhalen op vakantie, maar hun trip draait altijd net iets anders uit dan verwacht. Vampiers, hekserij en geesten zorgen voor de huiveringwekkende elementen in deze bundel, maar zo spannend is het allemaal niet. Daarvoor hadden de verhalen iets meer in hun mars mogen hebben dan enkel een ‘spannend’ onderwerp. Veelal blijven ze hangen in stereotiepe beschrijvingen van knappe hunks, rare oude vrouwtjes of is de opzet gewoon bijzonder onorigineel.
Opener ‘De cruise’ heeft alvast weinig om het lijf om mee van start te gaan. Zoals ook in de rest van de verhalen werkt de schrijfster hier naar een climax toe, maar door de beperkte uitwerking van verhaal en personages laat de twist de lezer behoorlijk koud…Lees verder
Verhalenbundel met verhalen van vijf populaire bestsellerauteurs over huiveringwekkende vakantieliefdes. Derde deel uit de serie 'Blind date'*. De opbrengst komt ten bate van College Summit die leerlingen uit regio’s met lage inkomens ondersteunt bij hun studie. In het eerste verhaal ‘De cruise’ is Kristin van plan hét te doen, waar haar vriendin Liz absoluut geen moeite mee heeft. In ‘Droomjongen’ komt Cecily erachter hoe de treiterige Kathleen aan haar perfecte vriend komt. ‘De wet op de verdachten’ speelt zich af in Frankrijk, waar Charlotte een vreemde man ontmoet die haar afschuwelijke verhalen over de revolutie opdringt. ‘Het spiegelhuis’ brengt het kwaad naar Jamaica, waar Violet haar stiefbroer in het web van de beeldschone Anne terecht ziet komen. In ‘Nergens veilig’ reist een groepje vrienden naar het jaarlijkse festival van Necuratul – dorp van de Vervloekten – voor drank en helse feestjes. De vertaling bevat vrij veel Vlaamse zinsnedes die in Nederland niet gebruikelijk zi…Lees verder

Blind date. Verboden passie

Deze bundel bevat vijf kortverhalen die allemaal geschreven zijn rond dezelfde trefwoorden: vakantie, verliefdheid, horror. Heel wat griezelelementen komen aan bod: vampieren, heksen, oude rituelen … Toch is dit niet zonder meer een goed griezelboek te noemen. Het ene verhaal is al wat beter dan het andere. Zo lijkt het verhaal van Sarah Mlynowski enkel geschreven te zijn voor zijn verrassende einde, zonder er rekening mee te houden dat alles in het verhaal ook moet kloppen. Andere verhalen deden me echter wel op het puntje van mijn stoel zitten lezen. Zo heb ik bij het verhaal over een oude mythe die tot moord zou aanzetten (Maureen Johnson) toch wel stevig in de arm van mijn vriendje geknepen.
Op zich een leuk boek voor mensen die weinig tijd hebben om te lezen. Zij kunnen zich dan even verliezen in een kortverhaal en het boek weer maanden wegleggen. Maar echt veel speciaals is er niet aan. Ik verkies de dikkere boeken van deze schrijvers.