Makkelijk lezen
Engels
Alice volgt een sprekend, wit konijn dat haast heeft en belandt in een vreemde, wonderlijke omgeving waar alles anders is dan in de gewone wereld. Met informatie over de auteur, verschillende oefeningen en woordverklaringen in het Engels
Titel
Alice in Wonderland
Auteur
Lewis Carroll
Bewerker
Mary Tomalin
Uniforme titel
Alice's adventures in Wonderland
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008
V, 43 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9781405855358

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm worden gepresenteerd, voorzien van beknopte informatie over boek en auteur, illustraties, opgaven en woordenlijst met voorbeeldzinnen en met een aantrekkelijk omslag. Hier een vereenvoudigde en bekorte versie van de nonsensklassieker Alice in Wonderland, met enkele ingekleurde paginagrote oorspronkelijke illustraties van John Tenniel. De taal is hier en daar wat minder kinderlijk en ouderwets gemaakt. Niveau: onderbouw (600 woorden). Vanaf ca. 13 jaar.

Over Lewis Carroll

Lewis Carroll, pseudoniem van Charles Lutwidge Dodgson, (Daresbury, 27 januari 1832 — Guildford, 14 januari 1898) was een Engelse diaken (dus geen priester) in de Anglicaanse Kerk, wiskundige en logicus die vooral bekend is geworden door zijn kinderboeken. Hij was het derde kind en de oudste zoon in een gezin van elf kinderen. In januari 1851 vertrok hij naar Oxford waar hij in 1854 cum laude in de wiskunde afstudeerde aan Christ Church. Later werd hij daar lector, tot 1881. Hij stierf op 14 januari 1898 aan de gevolgen van een longontsteking in Guildford, waar hij ook begraven werd.

Zijn beroemdste werken zijn:

  • Alice's Adventures in Wonderland (1865) (Nederlands: Alice in Wonderland)
  • Through the Looking-Glass (1872) (Nederlands: Door de spiegel)
  • The Hunting of the Snark (1876) (Nederlands: De jacht op de trek/strok/slaai)

De illustraties van Sir John Tenniel bij de boek…Lees verder op Wikipedia