Boek Nederlands

Not that kind of girl : levenslessen om (vooral niet) op te volgen

Lena Dunham (auteur), Maaike Bijnsdorp (vertaler), Lucie Schaap (vertaler)

Not that kind of girl : levenslessen om (vooral niet) op te volgen

Lena Dunham (auteur), Maaike Bijnsdorp (vertaler), Lucie Schaap (vertaler)

1 exemplaar beschikbaar

Op humoristische wijze vertelt de auteur over haar leven als moderne jonge vrouw.
Onderwerp
Dunham, Lena
Titel
Not that kind of girl : levenslessen om (vooral niet) op te volgen
Auteur
Lena Dunham
Vertaler
Maaike Bijnsdorp Lucie Schaap
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Not that kind of girl : a young woman tells you what she's 'learned'
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2014
302 p. : ill.
ISBN
9789029090414 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Etterbeek

zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 13:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 648 01 76
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
Meulenhoff, 2014
Plaats in de bib
Volwassenen | Romans
DUNH

Besprekingen

Lena leert de dingen

Ze is 28 en de wereld wil wat van haar. Televisiemaakster Lena Dunham schreef een boek met essays die over haarzelf, haar leven en haar werk gaan. Wij mogen er zelf onze lessen uit trekken. Valerie Droeven

#firstworldproblems is de hashtag die mensen gebruiken om op sociale media aan te geven dat ze lopen te zeuren over banale - typisch westerse - luxeprobleempjes. Ze zijn er zich van bewust, maar kunnen het niet laten. Aan de binnenflap van Not that kind of girl zou zo'n hashtag moeten staan, als waarschuwing voor wie van plan is de wereld van het gehypete geesteskind van de Amerikaanse televisiemaakster Lena Dunham (28) binnen te treden. Want niemand is meer van die Eerste Wereld dan Dunham. Ze groeide op in een loft in Tribeca, een kunstwijk in New York, als dochter van twee gerespecteerde kunstenaars. Van jongsaf vertoefde ze in een wereld waar vernissages en filosofische discussies aan de orde van de dag waren. Ze bezocht de beste, meest open-minded scholen van New York. Er is amper een kind te vinden dat intellectueel meer kansen, vrijheid en stimulansen kreeg.

Buzzfeed

Toen in 2012 het eerste seizoen van de sitcomGirls - de HBO-serie die ze schreef, mee regisseerd…Lees verder

De auteur is vooral bekend als producer van en hoofdrolspeelster in de HBO-serie 'Girls'. In dit boek omschrijft ze haar leven als opgroeiend meisje en tiener met de nodige humor en vooral veel zelfspot. Ze beschrijft haar relaties met haar vele foute vriendjes, soms tot in het intiemste detail en waarom sommige relaties tot hun einde komen. Maar ook haar vele obsessies komen we te weten, rond de dood bijvoorbeeld, en hoe ze die probeerde op te lossen. De vele verhalen met therapeuten of vriendinnen zijn vaak ontroerend. We krijgen een mooie kijk in haar werkverleden en komen zo te weten hoe ze is geworden wie ze is. Het boek is openhartig en doorspekt met pakkende bekentenissen en tips, bijvoorbeeld voor weglopers (een geweldige passage). Op de cover staat: 'Levenslessen om (vooral niet) op te volgen', maar toch staan er inspirerende dingen in het boek en is het het lezen waard. Verluchtigd met grappige tekeningetjes. Vrij kleine druk.

Over Lena Dunham

Lena Dunham (New York City, 13 mei 1986) is een Amerikaans actrice, filmproducent, filmregisseur, schrijver en scenarioschrijver.

Biografie

Dunham is de dochter van kunstschilder Carroll Dunham en fotografe Laurie Simmons. Ze groeide op met haar ouders en jongere zuster Grace in New York. In 2008 behaalde ze haar bachelor in het creatief schrijven op de Oberlin College. In 2009 schreef en regisseerde ze haar eerste langspeelfilm, Creative Nonfiction, waar ze zelf in speelde en ook haar zuster Grace een rol in had. In 2010 schreef en regisseerde ze haar tweede film, Tiny Furniture, waarin ditmaal naast haarzelf en haar zuster, ook haar moeder in te zien was.

Vanaf 2012 is ze te zien in de HBO-televisieserie Girls waarin ze de rol vertolkt van hoofdrolspeelster "Hannah Horvath". Ze is de bedenker en uitvoerend producent van de serie. Tijdens de 70e Golden Globe Awards in 2013 won ze de trofee voor beste …Lees verder op Wikipedia