Boek Nederlands

Op zoek naar Hemingway

Leif Davidsen (auteur), Ingrid Hilwerda (vertaler)

Op zoek naar Hemingway

Leif Davidsen (auteur), Ingrid Hilwerda (vertaler)
Genre:
In de reeks:

1 exemplaar beschikbaar

John Petersen reist in de voetstappen van Hemingway naar Key West, Florida. Daar ontmoet hij Carlos, een oude Cubaan in ballingschap, die hem vraagt een brief aan zijn dochter op Cuba te bezorgen. Deze ogenschijnlijk onschuldige missie ontvouwt zich in een drama waarbij de CIA en de Cubaanse geheime dienst, agenten en dubbelagenten, revolutionairen en anti-revolutionairen betrokken zijn.
Onderwerp
Cuba
Titel
Op zoek naar Hemingway
Auteur
Leif Davidsen
Vertaler
Ingrid Hilwerda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
På udkig efter Hemingway
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2010
380 p.
ISBN
9789044514865 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Etterbeek

zondag: Gesloten
maandag: 13:00 - 18:00
dinsdag: Gesloten
woensdag: 12:00 - 19:00
donderdag: Gesloten
vrijdag: 13:00 - 19:00
zaterdag: 10:00 - 13:00

Adres

Oudergemlaan 191
1040 Etterbeek
(Toon op kaart)

Contactgegevens

02 648 01 76
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Aanwezig
Uitgave
De Geus, cop. 2010
Plaats in de bib
Volwassenen | Romans
DAVI

Besprekingen

Na het overlijden van zijn vrouw wil de Deense gymnasiumleraar John Petersen in de voetstappen van schrijver Hemingway reizen. In Key West, Florida, raakt hij bevriend met een oude Cubaan, die hem, omdat hij zal doorreizen naar Cuba, vraagt een brief mee te nemen voor zijn dochter Clara die met hem heeft gebroken. Kort erna wordt John door drie mannen gevraagd Clara’s man te schaduwen, maar op Cuba heeft hij al snel het gevoel zelf te worden geschaduwd. Hij wordt gearresteerd als zijn liefje voor een nacht verdwenen is en dood blijkt te zijn. Dat is het begin van een stoelendans van (geheim) agenten en CIA-agenten waarin hij een kist vol manuscripten van Hemingway vindt. De Deense schrijver/journalist (1950) was o.a. radio- en tv-correspondent in Moskou en schrijft nu met succes thrillers. Dit is de zesde die goed in het Nederlands is vertaald. Het verhaal is spannend, ook voor wie werk/leven van Hemingway niet kent en extra boeiend voor wie dat wel doet. De goede plot heeft veel nieu…Lees verder

Over Leif Davidsen

Leif Davidsen (Otterup, 25 juli 1950) is een Deens schrijver en journalist. In Nederland is hij vooral bekend door zijn thrillers, die door uitgeverij De Geus uitgegeven worden.

Leven en werk

Davidsen studeert in 1976 af aan de Hogeschool voor de Journalistiek van Denemarken. Hij krijgt hierna werk als buitenlandredacteur en correspondent in Moskou voor Danmarks Radio. In 1984 komt zijn eerste roman uit, Uhellige alliancer (Onheilige allianties). Van het boek Den russiske sangerinde (De Russische zangeres, 1988) is in 1993 een film gemaakt met dezelfde titel en zijn roman Den serbiske dansker (1996, Ned.vert. Enkele reis Kopenhagen, 2001) is als 3-delige tv-serie verfilmd. Zijn thrillers zijn fictie, maar liggen vaak dicht tegen de politieke werkelijkheid aan. Behalve thrillers schrijft Davidsen ook andere boeken, met name over de Sovjet-Unie.

De romans van Davidsen zijn in me…Lees verder op Wikipedia