Boek
Nederlands

Mulberry House

+1
Mulberry House
×
Mulberry House Mulberry House
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Marjolein (13, ik-figuur) verhuist met haar ouders naar Engeland. Ze gaat naar Mulberry House, een kostschool voor meisjes. Alles gaat er heel anders aan toe dan thuis. En dan wordt ze ook nog verliefd… Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Mulberry House
Auteur
Kristine Groenhart
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
198 p. : ill.
ISBN
9789021673424 (hardback)

Besprekingen

Marjolein (13, ik-figuur) verhuist met haar ouders naar Engeland en gaat naar een kostschool voor meisjes, Mulberry House. Het valt haar niet mee: van strenge regels, uniformen die niet passen, onbekende sporten en tradities, tot de moeite die het haar kost om nieuwe vriendschappen te sluiten. En dan is ze ook nog eens verliefd op James, van de jongenskostschool uit de buurt, én mist ze haar ouders. Lukt het Marjolein om haar weg te vinden in deze nieuwe wereld? In deze stevige, kloeke uitgave maakt de lezer kennis met Marjolein en haar vlot geschreven, ‘gewone’ dagelijkse avonturen, zonder al teveel diepgang, maar herkenbaar voor elke jonge tienermeid. Tussen de avonturen door staan mailberichten en sms’jes, waardoor oude vriendinnen en ouders tóch een plek hebben in het Engelse leven van Marjolein. Aanrader; houd ruimte op de boekenplank, want er volgen nog meer delen. Vanaf ca. 12 jaar.

Mulberry House

Wanneer Marjolein samen met haar ouders naar Engeland verhuist, is niets nog wat ht was. Alles is er anders dan in Nederland en ze moet nota bene op kostschool. Ze heeft heimwee naar haar vriendinnen en naar pindakaas en zoveel andere zaken. Gelukkig is er Facebook.

Een zwak verhaal over een tiener die een nieuw leven tegemoet gaat maar er veel moeite mee heeft. De personages zijn heel flauw weergegeven en het nieuwe thuisland wordt zeer clichématig voorgesteld. Jammer ! Het zou boeiender geweest zijn als  het verhaal wat meer body gekregen had door de verschillende culturen in de verf te zetten. De personages zouden er heel wat levendiger door geworden zijn. Een gemiste kans om er een avontuur van te maken voor Marjolein en de lezer.