Boek
Nederlands

De liedjesatlas : 24 wereldliedjes

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator), Thijs Borsten (componist)
+1
De liedjesatlas : 24 wereldliedjes
×
De liedjesatlas : 24 wereldliedjes De liedjesatlas : 24 wereldliedjes
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Per werelddeel vier traditionele volksliedjes, vertaald naar het Nederlands, waaronder een regenlied uit Marokko, een afscheidsliedje uit Nieuw-Caledonië en een wiegeliedje uit Argentinië. Met liedjes op cd en grote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Extra onderwerp
liedjes
Titel
De liedjesatlas : 24 wereldliedjes
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Componist
Thijs Borsten
Uitvoerder
Leine Peer De Graaf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2015
69 p. : ill. + cd
ISBN
9789047620303 (hardback)

Besprekingen

24 traditionele volksliedjes, speels bewerkt en vertaald naar het Nederlands, met zoveel mogelijk behoud van de oorspronkelijke klankkleur. Zowel het boek als de bijgevoegde cd zijn per werelddeel voorzien van vier representatieve liedjes, bv. een regenlied uit Marokko, een afscheidsliedje uit Nieuw-Caledonië en een wiegeliedje uit Argentinië. De stemmen van de mannelijke en vrouwelijke zangers, solo en in samenzang, zijn goed verstaanbaar en in harmonie met de begeleidende muziek. Een meerwaarde zijn zonder meer de goed gekozen muziekinstrumenten. Fijne mix van muziek en tekst die tezamen sferen en gemoedstoestanden invoelbaar vertolken voor jonge kinderen. Toevoeging van authentieke taalkleuren en 'blauwbilgorgelachtige' woordspelingen verhoogt de sfeer. Herhaling speelt een belangrijke rol waardoor zinsdelen al gauw zullen worden meegezongen. Het boek bevat fraaie aquarelpentekeningen met oog voor kenmerkende details. Op landkaarten is te zien waar de liedjes vandaan komen. De fraa…Lees verder

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Jacobus Petrus Maria (Koos) Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma’s en (kinder)boeken. Koos Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, Martin van Waardenberg vormde samen met leerlingen van het Hofplein theater de cast. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Harrie Jekkers. In 2008 ging in het Hofplein theater de voorstelling De winterkoningin in première. Dit stuk is ook geschreven door Koos Meinderts met liedjes van Harrie Jekkers.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties