Boek
Nederlands

Varken speelt verstoppertje : een flapjesboek

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
+1
Varken speelt verstoppertje : een flapjesboek
×
Varken speelt verstoppertje : een flapjesboek Varken speelt verstoppertje : een flapjesboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Varken en Kip samen verstoppertje spelen, vindt Varken allerlei dieren, maar geen Kip. Met elkaar zoeken ze verder. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, met flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verstoppertje
Titel
Varken speelt verstoppertje : een flapjesboek
Auteur
Julia Donaldson
Illustrator
Axel Scheffler
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hide-and-seek pig
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2015
[12] p. : ill.
ISBN
9789047707080 (hardback)

Besprekingen

Varken, in bloemetjesjurk, speelt verstoppertje met Kip, in blauwe stippeljurk. Als Varken gaat zoeken vindt zij steeds, verborgen achter een flapje, een ander dier, dat schuilgaat achter een hek, een tent, een laken aan de waslijn, een emmer met geplukte appels en een rozenstruik. Ten slotte vindt Varken Kip in de picknickmand, die op een feestelijk gedekt picknickkleed staat. De ontdekte dieren, Merel, Konijn, Eekhoorn, Relmuis en Das, helpen in optocht mee zoeken. Oblong hardkartonnen prentenboek met telkens op de rechterpagina een stevig kartonnen flapje. De illustraties in zachte, vrolijke kleuren geven een sfeervol beeld van de spelende dieren. De tekeningen staan in een contourloos kader op een witte ondergrond. Ogenschijnlijk simpel, maar ingenieus samengesteld boekje met een verhaaltje op prettig leesbaar rijm en leuke zoek- en aanwijsmogelijkheden. In 2001 in iets kleiner formaat en met een andere vertaling verschenen onder de titel 'Waar is Kip?’. Deeltje uit de vierdelige …Lees verder

Varken speelt verstoppertje

Dit is een flapjesboek met AABB-rijm. Het is heel toegankelijk voor jonge kinderen die dol zullen zijn op het rijm en op de flapjes in het boek. Verstoppertje is natuurlijk een leuk thema als je met flapjes werkt. Hier kan je Varken helpen zoeken naar Kip. Telkens wanneer een dubbele pagina voorgelezen is, kunnen de kinderen het flapje openen om te kijken wie er verstopt zit. Het is telkens een ander dier, dat dan uitgenodigd wordt om mee te zoeken. Peuters zullen al snel de tekst mee kunnen zeggen, wat hen trots op zichzelf maakt. En om je peuter nog een beter gevoel te geven, zal hij Kip kunnen vinden, terwijl de andere dieren het opgeven en gaan picknicken. Tof gedaan toch? De grappig aangeklede dieren zijn ook leuk om te zien.


Suggesties