Boek
Nederlands

UFO-alarm

Jozua Douglas (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
UFO-alarm
×
UFO-alarm UFO-alarm
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Wie zijn deze wezens en zijn ze wel te vertrouwen?
Titel
UFO-alarm
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Elly Hees
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2019
234 p. : ill.
ISBN
9789026149078 (hardback)

Besprekingen

In dit vierde deel uit de serie Costa Banana krijgen de President Pablo Fernando, zijn vrouw Florabella en de kinderen Rosa en Fico een dubbelganger als kerstcadeau. Lekker handig want zij kunnen allerlei saaie klusjes voor hen doen als lintjes doorknippen en handtekeningen uitdelen. Ondertussen vliegen er geheimzinnige ufo’s rond het paleis. Vanuit de ruimte klinkt de wens om Pablo Fernando als leider te benoemen en bovendien kan hij dan meteen Costa Kanaria overnemen van zijn grote vijand Max Romero. Daarvoor moet hij wel zelf een ruimtereis maken. Maar Rosa vertrouwt het allemaal niet. Net zoals ze hun dubbelgangers niet vertrouwt. Verhaal vol humor over de twee kinderen van de president van Costa Banana, waarvan met name Rosa heel wat met haar niet zo snuggere vader te stellen heeft. De illustraties passen goed bij de sfeer van het verhaal en vullen aan. Samen met de soepel lopende tekst geven ze het verhaal een enorme vaart. Volgt op 'Operatie Pisang ', maar het verhaal is los te…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties