Boek
Nederlands

Het konijn

Jozua Douglas (auteur), Hiky Helmantel (illustrator)
Hoe zorg je voor een konijn, welke soorten zijn er en wat eet hij? Prentenboek met informatie over konijnen, een versje, knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Konijnen
Titel
Het konijn
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Hiky Helmantel
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789044826807 (hardback)

Besprekingen

Opa is gek op konijnen. Samen met Bram leest hij een boek waar alles in staat over konijnen; op de tekening is te zien dat het gaat om het boek dat de lezer voor zich heeft. Deel uit de serie 'Willewete'*. Informatief prentenboek over konijnen, waarin alles over het dier zelf beschreven wordt, over konijnenfamilies, over wat een konijn eet, wat hij leuk vindt, hoe je voor een konijn zorgt, welke soorten er zijn en zelfs over het verschil tussen tamme en wilde konijnen. Het boek belicht het konijn van alle kanten en geeft de informatie op een beknopte manier weer. Belangrijke woorden staan dikgedrukt. Naast informatie bevat het boek ook een strip, een liedje, een versje, een knutselopdracht en een quiz. In het midden zit een uitklappagina. Met veel kleurrijke illustraties, vaak doorlopend over een dubbele pagina. Mooi, verzorgde uitgave, waarin veel te bekijken en uit te leren valt. Ook prima bruikbaar voor spreekbeurten. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties