Boek
Nederlands

De robot doet raar

Jozua Douglas (auteur), Lars Deltrap (illustrator)
+1
De robot doet raar
×
De robot doet raar De robot doet raar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kas, Mik en Sam maken een robot. Die kan mooi hun rommel opruimen. Maar bij Kas thuis gaat het mis. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Robots
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
De robot doet raar
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
[34] p. : ill.
ISBN
9789048721351 (hardback)

Besprekingen

Kas, Mik en Sam zijn vrienden. Ze zijn stoer en dapper en spelen vaak samen. Ze maken dan veel rommel. De moeder van Mik wil dat ze alles opruimen. Mik houdt niet van opruimen en zijn vrienden ook niet. Sam krijgt een idee: ze bouwen een robot die alles voor ze doet. Mik vindt het een goed idee. Samen gaan ze aan de slag. De robot is slim en ruimt de kamer op. Ze gebruiken de robot ook om de buurman te plagen. Maar bij Kas thuis blijkt de robot toch niet zo lief te zijn. De robot heeft iets tegen roze poppen! Misschien was de robot toch niet zo'n goed idee. De tekst in dit eerste leesboekje uit de reeks 'Ik lees!' is gezet in een duidelijk schreefloos lettertype. Per zin worden tussen de vijf en tien woorden gebruikt, waarbij meerdere twee- en drielettergrepige woorden voorkomen. Het boek is geïllustreerd met kleurrijke zwartomlijnde tekeningen op een oranje-gele achtergrond. Leuk en spannend verhaal dat zeker bij jongens in de smaak zal vallen. Verzorgde uitgave op AVI-M4. Vanaf ca. …Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties