Boek
Nederlands

De broers Grombek

Jozua Douglas (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
De broers Grombek
×
De broers Grombek De broers Grombek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tovenaar Sam Salabim heeft de hulp nodig van ridder Rik en zijn zoon Wout. Zijn toverketting is gestolen door de gemene tovenaar Grajes Grombek en zijn broer Griebus de rover. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Magie, Ridders
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De broers Grombek
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
55 p. : ill.
ISBN
9789048731565 (hardback)

Besprekingen

Tovenaar Sam Salabim heeft de hulp nodig van ridder Rik en zijn zoon Wout. De gemene tovenaar Grajes Grombek heeft samen met zijn broer Griebus de rover zijn toverketting gestolen. De ketting terugtoveren gaat niet zomaar omdat de ketting blijft bij wie hij is. Ridder Rik en Wout zullen de broers Grombek moeten verslaan om de ketting terug te krijgen. Sam Salabim zorgt ervoor dat ridder Rik en Wout heel klein worden zodat ze niet opvallen in het kasteel. Maar dan nog is het niet eenvoudig om de ketting terug te krijgen. Ze worden zelfs bijna opgegeten! Deel uit de serie Boeken Over Jongens*. Vlot leesbaar verhaal met enkele woorden in afwijkende typografie of kleur om ze meer nadruk te geven. Het verhaal zit vol humor, wat veel lezers erg zullen waarderen. Korte hoofdstukken; ruime bladspiegel. Met illustraties in kleur die erg goed passen bij de grappige sfeer van het verhaal. Voorin worden ridder Rik en Wout geïntroduceerd. Met inhoudsopgave, Wist je dat (informatie over de schrijve…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties