Boek Nederlands

Op zoek naar de zeekip

Joke Eikenaar (auteur)

Op zoek naar de zeekip

Joke Eikenaar (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ooit van een zeevarken of zeemuis gehoord? Of van een zeekoe? Nee? Ze bestaan echt! Hond heeft zijn verre verre verre neef de zeehond zelfs al ontmoet. Hij vertelt er enthousiast over aan zijn vriendjes. Als er boerderijdieren in zee leven, is er vast ook een zeekip, denkt Kip blij. Ze knutselt een duikpak in elkaar en gaat op zoek.
Titel
Op zoek naar de zeekip / tekst en illustraties Joke Eikenaar
Auteur
Joke Eikenaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789051164596 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Op zoek naar de zeekip

Hond vertelt de andere boerderijdieren dat hij aan het strand een zeehond heeft ontmoet. Hond weet zeker dat er ook zeekoeien en zeepaardjes bestaan. Kip vraagt of er ook een zeekip bestaat, maar Hond zegt van niet. Kip kan en wil dit niet geloven. Ze besluit zelf op zoek te gaan naar de zeekip. De dieren vragen zich af hoe Kip dat gaat aanpakken. Kip kan niet zwemmen. Maar Kip laat zich niet kennen en begint met buizen, kurken en slangetjes te knutselen. Haar duikpak komt goed van pas tijdens haar route onder water, wanneer ze op sleeptouw genomen wordt door Zeehond, Zeekoe, Zeekat, de zeemuis, het zeevarken, ... Een vis met vleugelachtige vinnen, een 'vliegende vis',  wil graag Zeekip genoemd worden. Kips missie is geslaagd!

Het idee om landdieren en hun equivalent in zee tegenover elkaar te plaatsen is wel goed gevonden, maar had wel iets fantasierijker uitgewerkt mogen worden. (Zeemuizen en zeevarkens zijn geen fantasie, ze bestaan echt!)  De illustraties zijn erg tr…Lees verder