Luisterboek
Nederlands

Het ijzige land

John Flanagan (auteur), Daphne Van Tongeren (verteller)
+1
Het ijzige land
×
Het ijzige land Het ijzige land
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Erak, de aanvoerder van de Skandiërs, neemt Will en Evanlyn gevangen, na een hevige strijd met hun vijand Morgarath. Halt, de mysterieuze Grijze Jager, gaat hen achterna en zet alles op alles om zijn leerling te redden. Op deze zware en gevaarlijke missie wordt hij vergezeld door Arnaut, Wills beste vriend. Samen slaan ze onderweg tal van aanvallen af.
Titel
Het ijzige land
Auteur
John Flanagan 1944-
Verteller
Daphne Van Tongeren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The icebound land
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2012
1 cd
Speelduur
ca. 9 uur
Aantekening
Geschikt voor cd- en mp3-speler
ISBN
9789025751906

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek* (op mp3-cd), voorgelezen door Daphne van Tongeren. De Australische auteur schreef met dit spannende, lijvige verhaal een vervolg op ‘De brandende brug’. Twee van de hoofdpersonen uit de serie 'De grijze jager', Will and prinses Evanlyn, zijn de gevangenen van de Skandische aanvoerder Erak. Omdat Will een leerling was van Halt, de Grijze Jager, wil die samen met Arnaut, Wills beste vriend, zijn pupil redden. Hierover raakt hij in conflict met koning Duncan die hem als lid van zijn elitekorps Jagers niet wil laten gaan en hem na een belediging voor een jaar verbant uit de gelederen. Nu kunnen Halt, een bekwame boogschutter zoals zal blijken, en zijn vrienden toch aan hun moeilijke karwei beginnen. Het wordt een barre tocht vol gevaren, belagers en onverlaten, waarbij het nog lang niet zeker is of ze erin zullen slagen Will en Evanlyn uit hun slavernij te bevrijden. Het is aan te raden om de voorgaande delen eerst te luisteren, omdat anders d…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties