Boek
Nederlands

Op pad met Prins Opa

Jeska Verstegen (auteur)
+1
Op pad met Prins Opa
×
Op pad met Prins Opa Op pad met Prins Opa

Op pad met Prins Opa

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prinses Keteltje wil bij Doffie spelen. Maar de koets mist een wiel en de auto start niet. Dan ziet Prins Opa een lege bus staan. Zou hij die kunnen besturen? AVI-E4. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Op pad met Prins Opa / tekst en ill. Jeska Verstegen
Auteur
Jeska Verstegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
32 p. : ill.
ISBN
9789025870287 (hardback)

Besprekingen

Prinses Keteltje wil graag gaan spelen met haar beste vriendje Doffie, want: 'Dat is altijd een feest'. Dat dit bezoek een behoorlijke onderneming kan zijn, maakt het verhaal duidelijk: Keteltje belt Doffie op, maar toetst twee keer een verkeerd nummer in. Daarna wil Prins Opa Keteltje met alle liefde naar Doffie brengen, maar laten verschillende vervoersmiddelen het afweten, totdat ze een grote rode bus vinden, die opa ook nog kan besturen. Wanneer ze uiteindelijk bij Doffie komen, zorgen alle onderweg opgepikte passagiers ervoor dat het bezoek een groot, chaotisch feest wordt. Dit verhaal is bestempeld als een verhaal op AVI-E4, maar is toch vooral een fantastisch verhaal om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar, net als de eerdere verhalen over Keteltje. Met heldere korte zinnen, enkele bijzondere woorden en vele uitroepen voor de voorlezer, en spanning in een soort stapelverhaalstructuur en veel kijkgenot voor kleuters. In de illustraties zijn grappige elementen te vinden, z…Lees verder

Over Jeska Verstegen

Jeska Verstegen (Delft, 23 maart 1972) is illustrator en auteur.

Loopbaan

Jeska Verstegen begon met tekenen in 1990. Ze tekende in het begin van haar carrière voornamelijk voor tijdschriften, waaronder Libelle en Bobo. De stijl die zij ontwikkelde was sprookjesachtig. In 1992 begon zij met het tekenen en schrijven van kinderboeken. Intussen heeft zij diverse boeken voor veel verschillende leeftijden op haar naam staan.

Ook heeft ze van 1995 t/m 1999 voor de NPS tekeningen gemaakt voor de inleiding en de klok bij de intocht van Sinterklaas.

Bibliografie

Een aantal boeken:

  • De kok die alles wilde proeven, ill. + tekst (1996)
  • Zie de maan schijnt..., ill. (1998)
  • Het dagboek van de reizende nar, ill. (1999)
  • Het toverboek, ill. + tekst (2000)
  • Het jaar rond met de vier kaboutertjes, ill. (2000)
  • Lees verder op Wikipedia