Boek
Nederlands

Gordeldier en Haas

Jeremy Strong (auteur), Rebecca Bagley (illustrator), Koos Meinderts (vertaler)
Tien verhalen over Gordeldier en Haas, die samen in het bos wonen en elkaars beste vrienden zijn. Ze beleven allerlei avonturen en filosferen vaak samen. Met veel tekeningen in zwart-wit. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Gordeldier en Haas
Auteur
Jeremy Strong
Illustrator
Rebecca Bagley
Vertaler
Koos Meinderts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Armadillo and Hare
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2019
152 p. : ill.
ISBN
9789463850063 (hardback)

Besprekingen

Gordeldier en Haas zijn zeer goede vrienden en wonen samen in het bos. Gordeldier is te dik, beweegt te weinig en Haas probeert hem tot actie te laten over gaan. Even lukt het, maar al snel vervalt Gordeldier weer in zijn oude ritme. In tien verhalen worden de belevenissen van het tweetal beschreven. Een Wombat komt op een fiets voorbij, maakt daarop een salto, en blijkt monteur te zijn en het kapotte lichtje van de koelkast te maken (ook al heeft Gordeldier zijn twijfels of hij niets zal stelen). Als het stormt zegt Haas dat ze die moeten delen, dan is het maar half zo eng. En ze vieren in het bos een ‘Niemands verjaardagsfeest’. De vlot vertelde verhalen met een goede spanningsboog doen enigszins denken aan de dierenverhalen van Toon Tellegen. Haas en Gordeldier filosoferen vaak samen, er vallen dieren uit een boom en taart is belangrijk. De zwart-witte illustraties passen erg bij het verhaal en zorgen voor een rustige bladspiegel, belangrijk voor de minder geoefende jonge lezer. He…Lees verder

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een hoofdrol in de HBO-serie Succession.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia