Boek
Nederlands

Het grote Kidsweek vakantieboek : moppen, verhalen, raadsels, puzzels, vakantietips, knutselen, recepten

Jacques Vriens (auteur), Tosca Menten (auteur), Janneke Schotveld (auteur)
+1
Het grote Kidsweek vakantieboek : moppen, verhalen, raadsels, puzzels, vakantietips, knutselen, recepten
×
Het grote Kidsweek vakantieboek : moppen, verhalen, raadsels, puzzels, vakantietips, knutselen, recepten Het grote Kidsweek vakantieboek : moppen, verhalen, raadsels, puzzels, vakantietips, knutselen, recepten

Het grote Kidsweek vakantieboek : moppen, verhalen, raadsels, puzzels, vakantietips, knutselen, recepten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Verhalen van bekende schrijvers als Tosca Menten en Mirjam Mous. Afgewisseld met strips, moppen, spelletjes, recepten en puzzels. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Vakantieboeken
Titel
Het grote Kidsweek vakantieboek : moppen, verhalen, raadsels, puzzels, vakantietips, knutselen, recepten / met verhalen van o.a. Jacques Vriens, Tosca Menten & Janneke Schotveld ; eindred. Maarten Hogenstijn ... [et al.]
Auteur
Jacques Vriens Tosca Menten Janneke Schotveld
Redacteur
Maarten Hogenstijn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
95 p. : ill.
ISBN
9789000313594 (paperback)

Besprekingen

Vakantie doe-boek met korte verhalen van onder meer Jacques Vriens, Tosca Menten, Mirjam Mous, Arend van Dam en Janneke Schotveld. Daarnaast bevat het boek (in A4-formaat) informatieve pagina’s over het kijken naar wolkenluchten, vreemde wc’s, de douane, maar ook over hoe je communiceert in welk land. Verder staan er veel recepten in, voor een picknick bijvoorbeeld, moppen, raadsels, testjes, proefjes, leuke tips, spelletjes en puzzels. Kortom: een boek om in de vakantie-uren mee bezig te zijn. Frisse, aantrekkelijke lay-out. Korte teksten. Het boek is geheel in kleur uitgevoerd, met veel foto’s en tekeningen. Met voorwoord, inhoudsopgave en oplossingen van de puzzels. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Over Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s-Hertogenbosch, 26 maart 1946) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Op zesjarige leeftijd verhuisde Vriens naar Helmond, waar zijn ouders een hotel begonnen. Van jongs af aan schreef hij toneelstukken, die hij samen met vriendjes opvoerde in het toneelzaaltje van het hotel. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat hij schrijven leuk vond. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hbs speelde hij veel toneel en wilde hij naar de toneelschool, maar het werd uiteindelijk de kweekschool (thans de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1983 directeur van een basisschool in Bakel . In 1979 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij fulltime schrijver.

In 2001 werd Vriens door koningin Beatrix benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont in Grons…Lees verder op Wikipedia

Suggesties