Boek
Nederlands

Aan Chesil Beach

Ian McEwan (auteur), Rien Verhoef (vertaler)
Titel
Aan Chesil Beach
Auteur
Ian McEwan
Vertaler
Rien Verhoef
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
On Chesil Beach
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2007
153 p.
ISBN
9789022321539 9789061698166
Andere talen:

Besprekingen

In een hotel aan de kust van Dorset zullen de jonge Edward en Florence hun huwelijksnacht doorbrengen. Het is 1962, de seksuele revolutie moet nog komen en beiden gaan zonder ervaring deze nacht in. Bij Edward overheerst de verwachting, bij Florence de angst. Wat mooi had moeten zijn, wordt een mislukking, leidt tot een pijnlijke confrontatie en het huwelijk is al voorbij voor het goed en wel begonnen is. Geheel anders dan in zijn voorgaande roman Zaterdag, waarin McEwan op grootse wijze de tijdgeest in de westerse wereld na 11 september opriep, geeft hij nu in een intieme, kleine roman een beeld van de vroege jaren zestig. Een tijd bepaald door conventies, waarin over seksualiteit niet gesproken wordt. Via terugblikken op het leven van de hoofdpersonen en op de ontwikkeling van hun relatie toont McEwan hoe zij gevangen zitten in hun tijd en hoe verschillend zij in het leven staan, waardoor te laat duidelijk is dat hun verbintenis van het begin af aan een ‘misalliance’ was. Een met gr…Lees verder

Over Ian McEwan

Ian McEwan (Aldershot, 21 juni 1948) is een Britse schrijver. Hij is een meester in het scheppen van extreme situaties waarin de hoofdpersonen van zijn boeken terechtkomen. Door een speling van het lot zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Dankzij het grote succes van zijn boeken, zoals Atonement (2001), waarvan miljoenen zijn verkocht, geldt McEwan als de belangrijkste levende Britse romancier.

Biografie

McEwan, zoon van legerofficier David McEwan, en Rose Lilian Violet (Moore), bracht een groot deel van zijn jeugd door op legerbases in Singapore, Duitsland en Libië. Eenmaal teruggekeerd in Engeland genoot McEwan zijn opleiding aan het prestigieuze Eton College en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Daarna werd hij de eerste masterstudent in de studierichting Creatief Schrijven, die aan de Universiteit van East Anglia was opgezet door beroemde schrijvers als Malcolm Bradbury en Angus Wilson.

Lees verder op Wikipedia