Lettertype dyslexie
Nederlands

Met het busje mee!

Hieke Van der Werff (auteur), Jolet Leenhouts (illustrator)
Nada gaat zes weken op vakantie naar haar familie in Marokko. Luuk doet net of hij mee gaat en verstopt zich in het busje. Maar het busje stopt niet meer. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Foppen, Reizen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Met het busje mee!
Auteur
Hieke Van der Werff
Illustrator
Jolet Leenhouts
Taal
Nederlands
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2016
45 p. : ill.
ISBN
9789051164428 (hardback)

Besprekingen

Nada, het buurmeisje van Luuk, gaat zes weken op vakantie naar haar familie in Marokko. Opa, Luuk en Nada bedenken dat ze haar zussen aan het schrikken kunnen maken als Luuk zich in de auto verstopt. Luuk verstopt zich, maar Nada en opa vergeten het te overleggen met de vader van Nada. Moet Luuk nu helemaal mee naar Marokko? Een boek in de serie 'Hoera, ik kan lezen!'*. De zinnen zijn kort, beginnen steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel en bevatten geen moeilijke woorden om te lezen en te begrijpen, AVI-M4. De tekst is gedrukt in een lettertype, speciaal voor kinderen die moeite met lezen hebben. De kleurige illustraties geven een leuk aanvullend beeld bij de tekst en bevatten kleine details waarvan in de tekst geen melding wordt gemaakt (muis in de zak van opa). Een vlot geschreven verhaal met humor en spanning voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Met het busje mee!

Een boekje voor eerste lezers. Eenvoudig geschreven met kleurrijke illustraties. Luuks buurmeisje Nada gaat tijdens de vakantie zes weken naar haar familie in Marokko. Luuk beloofde om zijn buurmeisje uit te zwaaien. Tijdens het inpakken van de wagen beramen Nada, opa en Luuk een plannetje: Luuk zou in de auto sluipen en doen alsof hij mee op vakantie gaat met de buren. Zo wil hij zijn ouders foppen. Door een paar misverstanden loopt dit plannetje echter mis. Luuk kruipt wel in de auto maar de papa van Nada blijkt niet op de hoogte te zijn. Hij rijdt richting vakantiebestemming. Luuk krijgt het benauwd, achteraan in het busje en wordt nog banger wanneer hij doorheeft dat het busje maar blijft rijden. Door lawaai te maken kan hij toch de aandacht van de chauffeur trekken. Uiteindelijk wordt Luuk uit zijn benarde positie bevrijd. De excuses van Nada en opa krijgt hij er gratis bij. Luuk weet wel welk verhaal hij na de vakantie op school kan vertellen.

Leuk voor eerste leze…Lees verder