Boek
Nederlands

De dagen komen en gaan

Hemley Boum (auteur), Mieke Maassen (vertaler), Gertrud Maes (vertaler)
Op haar oude dag herinnert Anna zich haar veelbewogen leven in een snel veranderend Kameroen. Haar enige dochter, Abi, die ervoor koos in Frankrijk te gaan wonen, houdt haar gezelschap. Een jonge vrouw, Tina, een overlevende van de Boko Haramkampen, voegt zich bij hen en vertelt haar verhaal. Met de verhalen van deze vrouwen vertelt Hemley Boum de hedendaagse geschiedenis van Kameroen aan de hand
Titel
De dagen komen en gaan
Auteur
Hemley Boum 1973-
Vertaler
Mieke Maassen Gertrud Maes Alice Teekman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les jours viennent et passent
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Orlando, © 2020
317 p.
ISBN
9789493081734 (paperback)

Over Hemley Boum

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Npetitjean

Hemley Boum (Douala, 1973) is een Kameroens romanschrijver. Twee van haar romans werden bekroond met de Grand prix littéraire d'Afrique noire.

Biografie

Boum groeide op in Douala. Zij studeerde sociale wetenschappen aan de Katholieke Universiteit van Centraal-Afrika in Yaoundé en internationale handel aan de Katholieke Universiteit Lille. Daarna behaalde zij een Diplôme d'études supérieures spécialisées in marketing en kwaliteit aan de École supérieure de Lille. Terug in Douala werkte zij zeven jaar voor een internationaal bedrijf.

Ze woont in Maule, een voorstad van Parijs met haar man en hun twee kinderen.

Werk

In 2010 verscheen haar eerste roman, Le Clan des femmes, over polygamie in een Afrikaans dorp aan het begin van de twintigste eeuw.

Haar tweede roman, Si d’aimer…, werd bekroond met de zesde Prix Littéraire Ivoire 2013, en was een van de tien werken d…Lees verder op Wikipedia