Boek
Nederlands

Op weg!

Hector Dexet (auteur)
+1
Op weg!
×
Op weg! Op weg!
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Je kunt reizen met een boot, of met een trein of skateboard. Met je fiets de berg afrijden, is ook leuk. Maar zorg dat je niet in een ambulance terechtkomt! Kartonnen prentenboek met eenvoudige, gestileerde illustraties in primaire kleuren en verrassende kijkgaten. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Reizen, Vervoermiddelen
Titel
Op weg! / tekst & illustraties Hector Dexet
Auteur
Hector Dexet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
En route!
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789462911796 (hardback)

Besprekingen

Voertuigen doen het goed bij peuters. Dit kartonnen peuterboek laat ze zien in allerlei soorten en maten: je kunt reizen met het vliegtuig, de auto, een zeppelin, een boot, de trein, of wat dacht je van ski’s? Of met je fiets hard de berg af, maar dan moet je wel oppassen want voordat je het weet ga je verder in de ambulance. In grote letters met schreef, die lijken op typemachineletters, worden de verschillende vervoersmethoden benoemd. Ze zijn afgebeeld in eenvoudige, gestileerde illustraties in alleen primaire kleuren, aangevuld met zwart en grijs. Die eenvoud maakt kunst van dit boek en verheft het boven de dertien-in-een-dozijn-voertuigenboeken voor peuters. Extra leuk wordt het door de doorkijkgaatjes: zo verandert een kapitein zomaar in een vrachtwagenchauffeur door de bladzijde om te slaan. Plezier gegarandeerd voor peuter en voorlezer! In dezelfde opzet verscheen van deze auteur 'Verstoppertje!'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Op weg!

In dit kartonnen prentenboek zie je allerlei voertuigen. Ze zijn zeer gevarieerd: trein, skilatten, boot, vliegtuig, zeppelin, fiets, onderzeeër enz. De illustraties zijn eenvoudig, strak maar aantrekkelijk en ingekleurd met vooral primaire kleuren. De omlijning is met dikke zwarte randen. Elk vervoermiddel wordt in grote letters benoemd bij de bijhorende prent. Door de regelmaat in prenten en woorden, wordt er rust gecreëerd in het boek. Een leuk extraatje is dat het boek doorkijkgaten bevat. Door de gaatjes zie je een glimp van de volgende pagina, maar deze doorkijkgaatjes staan ook in verbinding met de volgende prent. Zo gaan de bandensporen van een voertuig naadloos over in treinrails en zijn parachutespringers de vliegtuigpassagiers uit de vorige pagina. Voor peuters en kleuters maakt dat het nog leuker en voor de voorlezer schept het wat extra mogelijkheden.‘Op weg’ is een knap voorbeeld van hoe eenvoud mooi kan zijn. Het hoeven niet altijd veel toeters en …Lees verder