Boek
Nederlands

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

+1
Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker
×
Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Matthias (ik-persoon) wordt door zijn vreemde tante Koosje uitgenodigd in haar gammele hotel aan zee. Hij moet alleen komen en allerlei tests afleggen. Maar waarom? En waarom wordt hij tegengewerkt en wat betekent al die flessenpost? Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Avonturenverhalen (jeugd)
Titel
Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker / tekst en illustraties Harmen Van Straaten
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
101 p. : ill.
ISBN
9789025879150 (hardback)

Besprekingen

Mattias (ik-persoon) en zijn ouders krijgen een uitnodiging voor een gesprek op een notariskantoor. Dit gebeurt op verzoek van zijn wonderlijke tante Koosje, die hij nooit heeft ontmoet, maar van wie hij wel elk jaar met kerst vreselijke kriebelsokken krijgt toegestuurd. Zij vraagt hem te komen logeren in haar hotel aan zee en daar verschillende testen af te leggen, en dat allemaal in een scheepsjournaal vast te leggen. Er is één voorwaarde: hij moet alleen komen. Mattias gaat, maar wordt vanaf het begin tegengewerkt. Maar waarom, en wat betekenen al die briefjes in de flessenpost? Vlot leesbaar, avontuurlijk en fantasievol verhaal met een goed vastgehouden spanningsboog, een verrassend slot en op de juiste plekken veel humor. Mooi wordt verwezen naar een ruzie van zijn vader die vroeger in het hotel heeft gespeeld. Mattias wordt levendig neergezet als hij besluit ‘even op eigen kompas’ te varen en zijn tante Koosje en haar redelijk vervallen hotel te gaan redden. De geur van pepermun…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia